China a închis unul din cele 16 spitale destinate pacienților cu coronavirus: Numărul cazurilor de contaminare, în scădere 

China a închis unul din cele 16 spitale destinate pacienților cu coronavirus: Numărul cazurilor de contaminare, în scădere 
Foto: Hepta - Zuma Press / Cheng Min

Autoritățile chineze au închis, luni, unul dintre cele 16 spitale din Wuhan, deschise temporar pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, informează Reuters.

Decizia a fost luată în contextul în care numărul cazurilor de infectare a scăzut, iar ultimii 34 de pacienți care erau internați în unitatea medicală au fost declarați vindecați.

De la debutul epidemiei de coronavirus, în China au fost deschise 16 spitale destinate pacienților infectați cu COVID-19. Aproximativ 12.000 persoane au fost tratate în aceste unități medicale, dotate, în total, cu 23.000 de paturi.

Totuși, China rămâne în continuare în stare de alertă. Potrivit celor mai recente date, peste 2.800 de persoane au murit în China din cauza infecției cu COVID-19, în total, pe teritoriul țării asiatice fiind raportate peste 80.000 de cazuri de contaminare.

Duminică, autoritățile chineze au raportat 202 noi cazuri de îmbolnăvire, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat din data de 22 ianuarie.

La nivelul orașului Wuhan, considerat epicentrul epidemiei din China, au fost raportate 193 de noi cazuri de contaminare, adică cel mai scăzut număr din 26 ianuarie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`