Cererea lui Hunter Biden de a opri procesul său pentru deținere de arme în timp ce consuma droguri a fost respinsă de curtea de apel

Cererea lui Hunter Biden de a opri procesul său pentru deținere de arme în timp ce consuma droguri a fost respinsă de curtea de apel
Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden. Foto: Hepta - Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA

Hunter Biden a solicitat o amânare a procesului său federal pentru deținere de arme, cerând unei curți de apel să întrerupă procesul din Delaware, care urmează să înceapă luna viitoare. Avocații apărării au susținut luni, 20 mai 2024, că nu este nevoie urgentă de a începe procesul pe 3 iunie, cu puțin timp înainte de începerea unui alt proces privind acuzațiile fiscale în California.

Hunter Biden a pledat nevinovat cu privire la faptul că a mințit când a cumpărat o armă

O curte de apel a refuzat marți să oprească procesul federal privind armele lui Hunter Biden, care va începe în două săptămâni, în timpul campaniei de realegere a tatălui său, informează AP.

Curtea a refuzat să întrerupă procesul împotriva fiului președintelui în timp ce provocările sale la acuzări pe mai multe fronturi se desfășoară. Cererea sa de a se renunța la caz a fost respinsă anterior de un complet de trei judecători.

Avocații apărării fiului președintelui au susținut că nu era nevoie urgentă de a începe procesul pe 3 iunie. Ei au citat, de asemenea, timpul scurt dintre procesul din Delaware și începerea unui alt proces privind acuzațiile fiscale din California, care va începe în aceeași lună.

Hunter Biden a pledat nevinovat cu privire la faptul că a mințit cu privire la consumul de droguri în octombrie 2018 pe un formular de cumpărare a unei arme pe care a păstrat-o timp de aproximativ 11 zile în Delaware. El a recunoscut că era dependent de cocaină în acea perioadă, dar avocații săi au spus că nu a încălcat legea.

Avocații apărării fac, de asemenea, apel la o decizie separată a judecătorului districtual american Maryellen Noreika, care respinge afirmația potrivit căreia cazul încalcă al doilea amendament al Constituției privind deținerea de arme de foc.

Ancheta părea gata să se încheie cu un acord de recunoaștere a vinovăției anul trecut, dar acordul a sărit în aer după ce un judecător a ridicat întrebări în acest sens.

Biden a fost ulterior inculpat de consilierul special al Departamentului de Justiție, David Weiss, atât în Delaware, cât și în California, unde este acuzat că nu a plătit impozite de cel puțin 1,4 milioane de dolari timp de trei ani în timp ce trăia un „stil de viață extravagant” și consuma droguri. El contestă separat hotărârile care îi resping moțiunile de respingere a acestor acuzații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital