Ceremonia de deschidere a JO 2024, satirizată de o revistă franceză: „Festivitatea de închidere va fi și mai frumoasă” (FOTO)

Ceremonia de deschidere a JO 2024, satirizată de o revistă franceză: „Festivitatea de închidere va fi și mai frumoasă” (FOTO)

Ceremonia de deschidere a JO 2024, care a stârnit multe controverse după ce pe scenă a apărut un grup de persoane la masă care făcea trimitere la „Cina cea de taină”.

Rolul principal în „Cina cea de taină” de la Jocurile Olimpice 2024 a fost Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+. Acest moment a stârnit un val de revoltă în rândul creștinilor.

O revistă franceză a satirizat ceremonia de deschidere de la JO 2024

Revista Charlie Hebdo a titrat ironic în numărul tipărit miercuri „Festivitatea de încheiere va fi și mai frumoasă”.

Coperta revistei a devenit imediat virală pe Internet.

În paginile revistei se regăsește și un editorial semnat de Laurent „Riss” Sourisseau: „Ceremonia de deschidere a avut o oarecare ambiguitate. S-a dorit a fi una modernă și incluzivă, dar a avut loc în Paris, un templu al clasicismului”, scrie GSP.

„Ne-am dorit o ceremonie de deschidere în care să arătăm lumii valorile și principiile noastre, așa că am transmis un mesaj foarte tranșant”, a spus Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, după ce deschiderea Jocurilor Olimpice a adus un val de reacții negative.

Ion Țiriac, despre deschiderea Jocurilor Olimpice: „Parisul zilei de astăzi, cu travestiții, cu homosexualii”

Ion Țiriac a fost încântat de momentul cu Nadia Comăneci, Rafael Nadal, Serena Williams și Carl Lewis, însă întreg spectacolul pare că i-a lăsat un gust amar.

„Cei mai reprezentativi 4 atleți care sunt în lumea asta. M-a bucurat foarte mult Nadia, dar m-am bucurat și mai mult de Nadal! Pentru că o merită. Au fost cei 4 care au reprezentat (n.r. – Rafael Nadal, Nadia Comăneci, Serena Williams și Carl Lewis au traversat toți Sena în aceeași barcă la ceremonia de deschidere a JO). Nu vorbesc de Zidane, care este reprezentantul Franței.

Cât despre organizare, o treabă nouă, foarte diferită, ăsta este Parisul zilei de astăzi, cu travestiții, cu homosexualii, cu aceste dansuri. Probabil că cele 18 miliarde de euro – cât au costat aceste Jocuri Olimpice – probabil că le merită, din punct de vedere economic, nici jumătate nu cred că vor recupera, dar au făcut o treabă ca francezii. Să sperăm că noi o să facem o treabă „ca românii” și ne întoarcem cu bucurie acasă”, a spus Ion Țiriac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori