Cercetătorii confirmă legătura directă dintre carnea roşie şi cancer. Vezi recomandările

Cercetătorii confirmă legătura directă dintre carnea roşie şi cancer. Vezi recomandările

Un nou studiu, descris ca fiind „cel mai autoritar de până acum”, a fost eliberat de experţii medicali de la The World Cancer Research Fund, care avertizează populaţia cu privire la consumul de carne roşie, care poate duce la cancer.

Încă din 2007, fundaţia a studiat legăturile dintre dietă, activitatea fizică, greutate şi cancer. Astfel că medicii militează pentru un consum scăzut de carne roşie precum cea de vită, de porc şi de miel şi pentru evitarea cărnii procesate, precum şunca sau salamul.

Noul raport indică faptul că un consum ridicat de carne roşie constituie un factor de risc pentru mai multe forme de cancer.

The World Cancer Research Fund recomandă ca oamenii să reducă la 500 de grame pe săptămână consumul de carne roşie, echivalentul a 5-6 porţii medii de vită prăjită, miel sau porc.

În Marea Britanie, 320 de persoane mor săptămânal din cauza unor forme de cancer intestinal, 175 în Canada, 73 în Australia şi 24 în Noua Zeelandă.

Cancerul poate fi prevenit prin consumul de produse alimentare bogate în fibre, legume şi fructe, lapte, dar şi prin evitarea alcoolului şi menţinerea unei greutăţi sănătoase.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`