Cercetătorii chinezi au creat șoareci mutanți cu coarne prin tehnologia celulelor stem

Cercetătorii chinezi au creat șoareci mutanți cu coarne prin tehnologia celulelor stem
Sursa foto: Pixabay

Oamenii de știință au reușit să crească structuri asemănătoare coarnelor pe fruntea șoarecilor transplantând celule stem de la cerbi, conform IFL Science.

Cercetătorii au creat șoareci mutanți cu ajutorul celulelor stem din coarnele de cerb

În noul lor studiu, cercetătorii de la Universitatea Politehnică Northwestern din Xi’an, China, au căutat modalități prin care să valorifice rata rapidă de creștere a coarnelor prin implantarea de celule stem din coarnele de cerb Sika în frunțile șoarecilor de laborator, potrivit Popular Science.

La doar 45 de zile după transplantarea acestor celule pe frunțile șoarecilor de laborator fără păr, aceștia au început să crească cioturi mici.

Experimentele ar putea ajuta la creșterea membrelor umane

Echipa speră că această procedură ar putea fi folosită într-o zi pentru a ajuta la repararea oaselor sau a cartilajului la om – sau chiar să crească înapoi membrele pierdute.

Coarnele de cerb sunt singura parte a corpului mamiferelor care se regenerează în fiecare an și sunt unul dintre țesuturile vii cu cea mai rapidă creștere găsite în natură.

Deși rezultatele nu confirmă că aceste celule pot fi utile în cazul oaselor rupte, oferă o imagine nouă asupra modului exact în care mamiferele își pot regenera țesutul, atât prin mecanisme din genomurile noastre, cât și cu puțin ajutor din partea celulelor stem din coarne.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:26 - Serviciul de Ambulanță Vaslui va plăti daune morale. A hărțuit psihologic un medic
23:11 - Ludovic Orban, după ce Nicușor Dan a semnat pentru candidatura sa la prezidențiale: „Spre deosebire de alții, eu nu vreau să manipulez opinia publică. Nicușor Dan va decide cu cine votează și dacă va comunica public” (FOTO)
22:59 - Secretul siluetei Innei. Alimentul la care a renunșat artista
22:54 - Plafonarea prețurilor la energie ar putea continua și după martie 2025. Negocierile între Guvern și Comisia Europeană continuă
22:37 - Furie în SUA după ce Trump a râs pe seama a 109 militari americani răniți într-un atac iranian: „Ce, i-a durut capul?” (VIDEO)
22:32 - Țara care le oferă oamenilor 15.000 de euro dacă locuiesc se mută în ea. Care sunt condițiile
22:05 - Reacția unui influencer din Serbia, după ce a gustat faimoșii mici de la Obor: „Asta e cu adevărat o experiență românească…”
21:55 - Tinerii pleacă tot mai târziu din casa părinților. Care este motivul
21:46 - Simona Spătaru (USR), despre Nicolae Ciucă: E un candidat care nu pare a fi niciodată implicat. O să asigure același fel de mandat pe care l-a exercitat și Iohannis, destul de șters, lipsit de viziune, de ideile proprii (VIDEO)
21:32 - Cristina Trăilă: Cred că Nicolae Ciucă este președintele de care are nevoie România. Peste 1,6 milioane de semnături strânse pentru susținerea candidaturii sale reprezintă un semnal clar în acest sens (VIDEO)