Veste proastă pentru băutorii de cafea, mai mult sau mai puțin înrăiți: licoarea energizantă este cancerigenă. Vestea a fost dată de cercetătorii britanici, care au descoperit că boabele intens prăjite conțin acrilamidă, o substanță chimică care crește ricul de apariției a cancerului.
Acrilamida este asociată tuturor produselor gătite sau coapte la temperaturi mai mari de 120 grade. Cafeaua intră pe lista celor 13 alimente cu un conținut ridicat de acrilamidă, se relatează în ediția electronică a Daily Mail, alături de produse ale firmelor Heinz, Tesco sau Piper.
Foods Standard Agency a pus presiune pe producătorii de alimente, cerând limitarea uzului de acrilamidă în produse. Reprezentanții binecunoscutei mărci Nescafe a precizat că nu pto face acest lucru fără să afecteze aroma produselor sale, fiind așteptate dovezi mai concrete ale caracterului cancerigen al acrilamidei din cafea.
FSA realizează anual teste pe produsele alimentare, la solicitarea UE. În acest studiu, au fost cercetate de la chipsuri comercializate în fast-food-uri, la alimente vândute de marile lanțuri de magazine.