Cercei cu svastică într-un magazin din New York: Autoritățile sunt furioase, cer retragerea de pe piață a bijuteriilor

Cercei cu svastică într-un magazin din New York: Autoritățile sunt furioase, cer retragerea de pe piață a bijuteriilor
Un magazin din New York a fost somat de Scott Stringer, “președintele” cartierului Manhattan, să nu mai vândă cercei în formă de svastică, deși Young Kim, managerul magazinului, susținea că bijuteriile...

Un magazin din New York a fost somat de Scott Stringer, “președintele” cartierului Manhattan, să nu mai vândă cercei în formă de svastică, deși Young Kim, managerul magazinului, susținea că bijuteriile reprezintă un vechi simbol religios indian și nicidecum emeblema regimului nazist, notează Fox News.

“Vreau să fiu foarte clar înțeles: svastica nu este un simbol al modei. Este cel mai detestabil simbol al culturii noastre și o insultă la adresa oricărei persoane civilizate”, a declarat Scott Stringer.

La rândul său, Young Kim a declarat că cerceii respectiv, în valoare de 5,99 de dolari, sunt vânduți ca simbol al vechilor credințe religioase orientale și nu a primit niciun fel de plângere din partea clienților până acum.

Svastica a fost utilizată în India timp de mai multe secole, cu mult înainte ca naziștii să și-o însușească, golind-o de semnificația sa religioasă.

Oficialul din Mahattan nu a ținut  cont de explicațiile managerului și a cerut ca cerceii “să fie retrași din vânzare imediat”, pentru că ceea ce face Young Kim este “șocant la adresa sensibilității newyorkezilor”.

Vânzarea unor cercei în formă de svastică produce scandal la New York

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`