Celebrul boxer Muhammad Ali a fost înmormantat. Bill Clinton, Will Smith și Lennox Louis s-au numărat printre cei care au participat la funeralii

Celebrul boxer Muhammad Ali a fost înmormantat. Bill Clinton, Will Smith și Lennox Louis s-au numărat printre cei care au participat la funeralii
foto: thesun.co.uk

Regele nedetronat al boxului, Muhammad Ali, a fost condus vineri pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Muhammad Ali a fost depus într-o sală cu o capacitate de 18.000 de locuri, unde cei prezenţi i-au adus campionului ultimul omagiu.

Mii de oameni din orăşelul american Louisville, din statul Kentucky, l-au insotit pe ultimul drum pe legendarul boxer Muhammad Ali, arată B1 TV.

Admiratorii s-au aliniat de-a lungul traseului parcurs de procesiunea funerară şi în aplauze frenetice au scandat numele marelui sportiv.
Sicriul cu trupul neinsufleţit a fost purtat prin zone importante pentru faimosul Ali, precum casa părintească a acestuia şi bulevardul care-i poartă numele.

Fanii au presărat calea cortegiului somptuos cu petale de trandafir şi au învăluit în flori maşina funerară.
Procesiunea s-a încheiat la Cimitirul Cave Hill, unde trupul lui Muhammad Ali a fost depus într-o sală unde a avut loc ceremonia religioasă.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat fostul mare boxer Lennox Louis, actorul Will Smith, dar şi fostul preşedinte american Bill Clinton.
Barack Obama nu a putut veni, însă a transmis cateva gânduri pentru Muhammad Ali.

"Săptămâna aceasta, am pierdut un simbol. Un om care a fost eroul meu personal, cineva care a transformat nu doar lumea sportului, ci lumea în întregime. Cel mai mare, campionul, Muhammad Ali.

Alături de circa 14.000 de oameni, la ceremonia religioasă a participat şi preşedintele Turciei, Recep Erdogan, un fan declarat al lui Ali.

Acesta şi-a scurtat însă vizita, deranjat că nu a fost lăsat să susţină un discurs în memoria marelui boxer, din pricina programului strict de desfăşurare. Funeraliile s-au ţinut conform religiei musulmane, pe care Muhammad Ali o adoptase de mai bine de 40 de ani.
Muhammad Ali, cel mai mare boxer al tuturor timpurilor, s-a stins sămbătă dimineaţă la spital, din pricina unei complicaţii respiratorii agravate de boala Parkinson.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`