Cel puțin 87 de morți și dispăruți în urma atacurilor israeliene în nordul Gazei

Cel puțin 87 de morți și dispăruți în urma atacurilor israeliene în nordul Gazei
Rafah, Gaza, 12 decembrie 2023. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Cel puțin 87 de persoane au fost ucise sau au rămas date dispărute în urma atacurilor israeliene în nordul Gazei de peste noapte și de duminică, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas, care a declarat că alte 40 de persoane au fost rănite în atacurile asupra Beit Lahiya. Armata israeliană a declarat că a efectuat o lovitură precisă asupra unei ținte Hamas din oraș, anunță France24.

Atacurile din nordul Fâșiei Gaza peste noapte și până duminică au provocat cel puțin 87 de morți sau dispăruți

Se spune că alte 40 de persoane au fost rănite în loviturile din orașul Beit Lahiya, care a fost printre primele ținte ale invaziei terestre a Israelului în urmă cu aproape un an. Armata israeliană a declarat că a efectuat o lovitură precisă asupra unei ținte Hamas.

Israelul a desfășurat o operațiune la scară largă în nordul Gazei în ultimele două săptămâni, spunând că Hamas s-a regrupat acolo. Oficialii palestinieni spun că sute de oameni au fost uciși și că sectorul sănătății din nord este pe punctul de a se prăbuși.

Între timp, Statele Unite investighează o eliberare neautorizată de documente clasificate care evaluează planurile Israelului de a ataca Iranul, potrivit a trei oficiali americani. Un al patrulea oficial american a spus că documentele par a fi legitime.

Documentele, atribuite Agenției de Informații Geospatiale din SUA și Agenției Naționale de Securitate și marcate ca fiind extrem de secrete, indică faptul că Israelul a mutat mijloacele militare pentru a efectua o lovitură militară ca răspuns la atacul Iranului cu rachete balistice de la 1 octombrie.

Oficialii americani au vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să discute public problema.
SUA îndeamnă Israelul să facă presiuni pentru încetarea focului în Gaza, după uciderea liderului Hamas, Yahya Sinwar, săptămâna trecută. Dar nici Israelul, nici Hamas nu și-au manifestat un interes reînnoit pentru un astfel de acord, după ce luni de negocieri au fost oprite în august.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`