Cel puțin 32 de morți după un incendiu care a avut loc la un centru de dezintoxicare din Iran

Cel puțin 32 de morți după un incendiu care a avut loc la un centru de dezintoxicare din Iran
Sursa Foto: Freepik

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise într-un incendiu care a devastat un centru de reabilitare a drogurilor din nordul Iranului, au declarat autoritățile.

Centrul găzduia până la 40 de persoane

Incendiul a izbucnit vineri dimineața în Langarud, un oraș din provincia Gilan din Marea Caspică, la nord de Teheran.
Esmail Sadeghi, judecătorul șef al provinciei, a declarat presei locale că alți 16 oameni au fost transportați la spital.

Iranul impune pedeapsa cu moartea traficanților, dar derulează o serie de programe de dezintoxicare pentru dependenți. O investigație a arătat că un dispozitiv de încălzire ar fi fost cauza incendiului, care s-a extins apoi în restul centrului, a declarat viceguvernatorul provinciei, citat de agenția de presă semi-oficială Fars.

„Managerul și alți posibili vinovați au fost arestați, cauza incidentului urmează să fie determinată mai exact”, a spus site-ul de știri Tasnim.
Isna, o agenție de știri semi-oficială iraniană, a distribuit imagini ale incendiului care a luminat cerul și din care se ridicau nori uriași de fum.

Se estimează că Iranul are cel mai mare număr pe cap de locuitor de dependenți de opioide din lume și se află pe o rută majoră de contrabandă pentru opiu cultivat în Afganistan.

Raportul din acest an al Oficiului ONU pentru Droguri a spus că Iranul a făcut 47% din capturile globale de heroină și morfină provenite din Afganistan în 2020.

Amnesty International a declarat într-un raport din iunie că Iranul a executat cel puțin 173 de persoane condamnate pentru infracțiuni legate de droguri în acest an. Cifra a fost de aproape trei ori mai mare decât anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`