Cel puțin 20 de persoane au fost rănite în urma unei explozii care s-a produs la un local din centrul Chișinăului: Administratorii localului au fost reţinuţi pentru 72 de ore (VIDEO)

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite în urma unei explozii care s-a produs la un local din centrul Chișinăului: Administratorii localului au fost reţinuţi pentru 72 de ore  (VIDEO)

UPDATE 21.50 Administratorii localului unde s-a produs explozia au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, fiind cercetați în calitate de suspecți în acest caz, informează jurnal.md.

Procuratura din Chişinău a deschis două dosare penale pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi vătămarea gravă din imprudenţă a integrităţii corporale a persoanelor sau pierderea de către acestea a capacităţii de muncă.

O explozie s-a produs sâmbătă la un local din centrul Chișinăului, cel puţin 20 de persoane, printre care şi copii, fiind rănite, informează Jurnal.md.

Incendiul a izbucnit la un local cu două etaje din apropierea Pieţei Centrale, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz, arată sursa citată. Focul cuprins în total 55 metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului. Incendiul a fost localizat în 15 minute, astfel că restul clădirii a fost salvat.

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite în urma unei explozii care s-a produs la o cafenea din centrul Chișinăului

#DIRECT_ONE_9i3jg2#

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. În stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două niveluri”, a declarat ofiţerul de presă al Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu.

„Nouă ambulanţe s-au deplasat la faţa locului. În total au avut de suferit 20 de persoane, printre care şi copii”, a declarat Petru Craveţ, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, citat Unimedia.info.

Răniții au fost transportați la spital cu arsuri şi intoxicaţii.

„La instituţia noastră a fost spitalizată o femeie în vârstă de 35 de ani în stare critică, cu arsuri ale căilor respiratorii, care se află în secţia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transporate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii şi Institutul Mamei şi Copilului”, a menţionat Petru Craveţ.

În acest caz a fost delanșată o anchetă, Serviciul pentru Situaţii Excepţionale urmând să stabilească circumstanţele producerii incendiului şi cauza declanşării exploziei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie