Cel mai mare protest din lume, în Brazilia: Trei milioane de oameni au ieşit în stradă împotriva corupției generale din sistem (VIDEO, FOTO)

Cel mai mare protest din lume, în Brazilia: Trei milioane de oameni au ieşit în stradă împotriva corupției generale din sistem (VIDEO, FOTO)
foto: twitter.com

Aproximativ trei milioane de brazilieni protestează contra corupției generale din sistem, stare are a condus și la inculparea fostului președinte, Lula da Silvia, dar și împotriva recesiunii cu care se confruntă țara și a neimplicării președintelui Dilma Reusseff, arată huffingtonpost.com.

În capitala statului brazinial, militanții au încropit o păpușă uriașă care îl înfățișează pe Lula purtând o uniformă de pușcăriaș, aceasta fiind legată de o minge pe care scrie: "Operațiunea Spălarea Mașinii", acesta fiind numele investigației demarate în jurul companiei petroliere de stat Petrobras. Printre cei acuzaţi că au primit bani de la Petrobras se află şi fostul preşedinte brazilian, Lula da Silva.

Potrivit forțelor de ordine, sunt 100.000 de protestatari în capitală, numărul exact nefiind confirmat. Numărul celor care au protestat în marile oraşe ale Braziliei rămâne sun semnul întrebării, în timp ce surse din interiorul poliției au precizat că mai mult de 3,5 milioane de oameni au luat parte la manifestaţiile din 326 de oraşe.

"Credem că președintele nu mai este capabil să contribuie la dezvoltarea țării. Prin forța oamenilor noștri, vom construi un viitor mai bun pentru Brazilia", a declarat liderul partidului opoziției, Aecio Neves, în acest context.

Conform anticipărilor analiștilor politici, aceste proteste masive ar putea accelera audierile de punere în acuzare din Congres.

"Protestele de astăzi ar putea da legitimitate acestui proces. Dacă guvernul nu reacționează, procesul de punere în acuzare se va desfășura mai repede", a explicat un analist politic.

"Este o oroare. Partidul Muncitorilor este o oroare. Sunt o organizaţie criminală care fură resursele statului. Ne distrug ţara. Dacă Dilma pleacă de la putere atunci moneda va căpăta din nou putere şi încredere, iar brazilienii vor cheltui din nou", a susţinut un afacerist care a ieşit în stradă în cadrul manifestațiilor de la Rio de Janeiro.

Mare parte din militanți şi-au pus speranţele pentru un viitor mai bun în sistemul judiciar, nu în politicieni. Protestele au început încă din cursul acestui weekend, pe străzile din Rio de Janeiro scandându-se "Trăiască Sergio Moro! Trăiască Lava Jato".

Cel mai mare protest din lume, în Brazilia: Trei milioane de oameni militează împotriva corupției generale din sistem

#DIRECT_ONE_wf53hz#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`