Cel mai mare producător elvețian de ciocolată a stopat toată producția, după ce într-un lot a fost detectată Salmonella

Cel mai mare producător elvețian de ciocolată a stopat toată producția, după ce într-un lot a fost detectată Salmonella
Foto: Pixabay

Barry Callebaut, cel mai mare producător de ciocolată din Elveția și unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe piața de profil, a fost nevoit să închidă fabrica din Wieze, Belgia, a informat SRF.

Leticina ar putea fi cauza

Un purtător de cuvânt a anunțat că Salmonella a fost depistată luni, drept urmare Barry Callebaut a oprit producția de ciocolată la fabrica sa din Wieze. În prezent se efectuează investigații, iar liniile de produse sunt în curs de curățare.

„Salmonella a fost detectată într-un singur lot. Toate liniile de producție au fost imediat oprite, din motive de siguranță”, a transmis oficialul, care a ezitat să numească și motivul contaminării.

Se presupune că sursa contaminării este leticina, substanță folosită pe toată durata producției de ciocolată. Pe lângă decizia de a opri producția pentru efectuarea testelor, toate produsele fabricate până atunci au fost blocate.

Au mai fost înregistrate cazuri

Compania Barry Callebaut furnizează ciocolată pentru înghețata Magnum și batoanele Kitkat.

La începutul lunii aprilie, tot din cauza Salmonellei, a trebuit să fie închisă o fabrică Ferrero din Belgia. Produsele din mai multe șări au fost rechemate. Ulterior, fabrica și-a reluat activitatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`