Cel mai iubit dresor din lume a devenit cel mai controversat din branșă. Cesar Milan: Da, folosesc zgărzi cu șocuri electrice, dar nu o fac din cruzime

Cel mai iubit dresor din lume a devenit cel mai controversat din branșă. Cesar Milan: Da, folosesc zgărzi cu șocuri electrice, dar nu o fac din cruzime
Cunoscutul dresor de câini, Cesar Milan, a iscat un adevărat scandal după ce a recunoscut că în antrenamentele sale folosește fie zgărzi cu șoc electric sau le aplică lovituri câinilor aflați în situații...

Cunoscutul dresor de câini, Cesar Milan, a iscat un adevărat scandal după ce a recunoscut că în antrenamentele sale folosește fie zgărzi cu șoc electric sau le aplică lovituri câinilor aflați în situații mai grave.

Cu toate că a insistat că astfel de măsuri sunt necesare şi aplicate când are de-a face cu câini foarte agresivi, la care nu funcţionează metodele de dresaj tradiţionale, asociaţiile pentru protecţia animalelor nu au fost satisfăcute de explicaţiile primite, scrie Daily Mail.

Gazda emisiunii în care Cesar Milan a făcut scandaloasele mărturisiri nu l-a iertat pe acesta. ”Tu pedepsești câinii, îi lovești. Te-am văzut lovind un câine în zona gâtului ca să-l faci să se comporte civilizat, dar mie și multora ni se pare inacceptabilă o astfel de metodă de dresaj pentru un animal. Mai pui în aplicare zgărzi cu șoc electric și altele cu țepi, mi se pare un tratament cam barbar”, a declarat Alan Titchmarsh.

Popularul dresor a ținut să aibă un drept la replică la câteva zile după ce a izbucnit scandalul. ”Nu sunt brutal sau crud cu animalele. Misiunea mea este să îi salvez, mereu a fost asta. Mai ales pe cei abandonați sau care au probleme grave. Mi-am dedicat întreaga viață acestui scop. La fel și noul meu show de la TV care este dedicat salvării câinilor care scapă din adăposturi și reabilitării acestora pentru a fi adoptați de familii bune apoi”, a declarat acesta pentru publicația britanică.

Aceasta a insistat să explice că tehnicile mai controversate le folosește doar pentru cei pe care îi numește câini din ”zona roșie”: animale agresive, câini abandonați care nu ar putea fi recuperați fără de un antrenament dur.

În plus, Milan a ținut să spună că el nu rănește animalele prin astfel de gesturi, ci îi atinge ușor cu ele și este conștient că le pot fi de ajutor câinilor în nevoie de recuperare.

Pe website-ul său, Milan spune că zgărzile cu șocuri ”sunt cele mai de succes” în a-i opri din lătrat pe câinii neascultători, însă le spune clienților săi să caute un profesionist înainte de a le achiziționa și folosi pe animale.

”Folosesc numeroase tehnici pentru a reabilita câini. În cazuri extreme, și aici mă refer când eu sunt ultima șansă înainte de eutanasiere, aceste tehnici îmi sunt de ajutor. Dar astea sunt doar câteva dintre tratamentele pe care le aplic”, a mai explicat dresorul.

Foarte multe vedete internaţionale apelează la serviciile lui Cesar Millan, acestea având doar păreri pozitive despre el. Pe lista personalităţilor care l-au ales pe Cesar se numără şi Will Smith, Scarlett Johannson, Nicholas Cage, Charlize Theron şi Oprah Winfrey.

„Ce a spus AlanTitchmarsh despre Cesar a enervat-o la culme pe soţia mea. Ar trebui să-i fie foarte frică. Cesar este aproape sfânt la noi în casă”, a sărit în apărarea lui Millan, Sinon Le Bon de la Duran Duran.

Viaţa lui Cesar Millan este demnă de Hollywood. Dresorul de 43 de ani a copilărit într-un cartier sărac din Mexic, locuind cu familia sa într-o singură cameră. TImpul liber şi-l petrecea la ferma la care lucra bunicul său, acolo fiind şi locul în care a învaţat multe despre câini.

În 1990, Cesar a trecut ilegal graniţa către America şi s-a hotărât să fie dresor de câini. În primele săptămâni, actualul dresor s-a ascuns de autorităţi, a spălat nenumărate podele şi maşini până să-şi îndeplinească visul.

„Am vrut să fiu cel mai bun din lume. Am simţit o chemare şi nu am vrut s-o ignor. Am vrut să vin în ţara lui Lassie şi a lui Rin Tin Tin, câinii care m-au inspirat să vin în America”, şi-a spus atunci, iar după 10 ani era cel mai cunoscut dresor, avea o fermă în California şi o emisiune difuzată în 110 ţări.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)