Cel mai căutat traficant de persoane din lume, prins în Sudan

Cel mai căutat traficant de persoane din lume, prins în Sudan

În cadrul unei operațiuni internaționale de poliție întreprinse împreună cu Interpol, cel mai căutat traficant de persoane din lume a fost prins. Emiratele Arabe Unite (EAU) au făcut anunțul.

Ancheta cu privire la rețeaua lui Habtemariam și tranzacțiile financiare ilegale realizate de fratele acestuia a fost deschisă de EAU cu sprijinul Interpol.

A fost prins cel mai căutat traficant de persoane din lume

Kidane Zekarias Habtemariam era șeful unei rețele infracționale. Acesta a răpit și escrocat sute de migranți din Africa de Est care doreau să ajung în Europa. De asemenea, Habtemariam este vizat de două alerte roșii emise de Interpol.

În 2020, bărbatul a fost arestat în Etiopia, dar a reușit să evadeze un an mai târziu. El a fost condamnat în contumacie la detenție pe viață, potrivit digi24.ro.

„Traficantul de fiinţe umane cel mai căutat din lume nu va mai fi în stare să-şi comită faptele reprobabile”, a menționat Said Abdoullah Al-Souwaidi, înalt responsabil din Ministerul Interne.

„Am pus capăt uneia dintre cele mai importante axe de trafic de fiinţe umane spre Europa, care afecta mii de migranţi veniţi din Eritreea, Somalia şi Sudan, via Libia până în Europa”, a mai adăugat el.

Forța rețelei Interpol este dovedită de arestarea lui Habtemariam. Desigur, reprezentantul Ministerului de Interne a menționat și că reținerea celui mai căutat traficant de persoane din lume a posibilă prin faptul că „statele lucrează împreună”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`