„Cel mai bătrân om din lume” a murit la 127 de ani: „Întotdeauna i-a plăcut să bea un păhărel”

Cel mai bătrân om din lume a murit la 127 de ani: Întotdeauna i-a plăcut să bea un păhărel

Un brazilian care se presupune că este cel mai bătrân om în viață din lume a murit la vârsta de 127 de ani, la locuința sa din Pedra Bonita, din statul Minas Gerais.

Jose Paulino Gomes ar fi împlinit de 128 de ani peste o săptămână

Familia sa a declarat că Gomes a murit cel mai probabil din cauza vârstei sale înaintate. El a fost înmormântat sâmbătă la cimitirul Corrego dos Fialhos din Pedra Bonita.

Potrivit certificatului său de căsătorie din 1917 de la biroul de înregistrare din Pedra Bonita, Gomes s-a născut la 4 august 1895, ceea ce îl face un supraviețuitor al ambelor războaie mondiale și a trei pandemii globale.

Willyan Jose Rodrigues de Souza, un consilier juridic al registrului civil, a confirmat pentru o publicație locală că vârsta lui Gomes este corectă, menționând că acesta s-a născut înainte de 1900.

Cu toate acestea, familia sa nu este pe deplin sigură de vârsta sa, citând mai multe cazuri locale de documente incorecte.

„Există o doamnă în apropiere care are 98 de ani. Ea spune că l-a cunoscut când era doar un băiat. Atunci am devenit curioși să îi confirmăm vârsta și am căutat la biroul de înregistrare pentru a afla ce este corect”, a declarat nepoata lui Gomes, Eliane Ferreira, pentru presa locală.

„Cu siguranță avea peste 100 de ani, cel puțin 110 ani. Acum trebuie să știm cum va fi înregistrat pe certificatul de deces”.

Guinness World Records susține că María Branyas Morera, în vârstă de 116 ani, din Spania, este cea mai bătrână persoană în viață din lume

Nu este clar dacă actele sale vor fi examinate și verificate de Guinness World Records, care susține că María Branyas Morera, în vârstă de 116 ani, din Spania, este cea mai bătrână persoană în viață din lume. Ea s-a născut la 4 martie 1907.

Juan Vicente Perez Mora din Venezuela, în vârstă de 114 ani, a fost verificat de Guinness ca fiind cel mai bătrân bărbat în viață din lume.

Gomes a lucrat ca dresor de animale, potrivit familiei sale, care a spus că a călărit cai până acum patru ani.

„Era un om foarte simplu, foarte modest. Unicitatea lui era că nu-i plăcea nimic industrializat, ci doar lucruri de la țară, naturale. A crescut găini, porci… Mâncarea lui era toată de aici, trebuia să fie cultivată sau crescută aici. Și întotdeauna îi plăcea să bea un păhărel”, a spus Ferreira.

Văduv, Gomes lasă în urmă șapte copii, 25 de nepoți, 42 de strănepoți și 11 stră-strănepoți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)