Cel mai bătrân bărbat din lume: „Niciun secret special pentru viața lungă”. S-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat

Cel mai bătrân bărbat din lume: „Niciun secret special pentru viața lungă”. S-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat
Sursa foto: Freepik.com

Cel mai bătrân om în viață din lume a declarat, când a sărbătorit împlinirea 112 de ani, că nu are „secrete speciale” de transmis cu privire la longevitatea sa.

S-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat

John Tinniswood, care s-a născut la Liverpool la 26 august 1912, a declarat pentru Guinness World Records că „habar nu are deloc” de ce a trăit atât de mult.

Fanul Liverpool de o viață, care locuiește într-o casă de îngrijire în Southport, a devenit cel mai bătrân bărbat din lume în aprilie, când Juan Vicente Pérez Mora, în vârstă de 114 ani, a murit, scrie BBC.

El a spus că a fost „destul de activ în copilărie” și a făcut „multe drumeții”, dar a crezut că „nu este diferit” de nimeni altcineva, adăugând: „Fie trăiești mult, fie trăiești puțin și nu poți face multe în legătură cu asta”.

Domnul Tinniswood, care s-a născut în anul în care Titanicul s-a scufundat, a spus că va împlini 112 ani „în pasul meu, ca orice altceva”.

„De ce am trăit atât de mult, habar n-am deloc”, a spus el. „Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care îl am. Am fost destul de activ în tinerețe, am mers mult pe jos… dacă asta a avut vreo legătură, nu știu”.

Tinniswood s-a născut la 20 de ani după înființarea clubului său de fotbal favorit, Liverpool, și a trăit toate cele 66 de trofee de top ale Roșilor, cu excepția a două, ratând primele două titluri de ligă în 1901 și 1906.

Cel mai bătrân veteran din lume

Avea doi ani la izbucnirea Primului Război Mondial și tocmai își aniversase 27 de ani când a început cel de-al Doilea Război Mondial.

El a servit într-un rol administrativ pentru Army Pay Corps, localizând soldații blocați și organizând provizii de hrană, iar acum este cel mai bătrân veteran din lume care a supraviețuit de sex masculin în al Doilea Război Mondial.

Și-a cunoscut soția, Blodwen, la un dans la Liverpool și s-au căsătorit în 1942.

Fiica lor Susan s-a născut în 1943, iar cuplul s-a bucurat de 44 de ani împreună înainte ca doamna Tinniswood să moară în 1986.

După al Doilea Război Mondial, a lucrat ca contabil pentru Shell și BP înainte de a se pensiona în 1972.

„Nu am o dietă specială”

El a spus că dincolo de a mânca o porție de fish and chips în fiecare vineri, nu a urmat niciun regim anume.

„Eu mănânc ce-mi dau ei și toți ceilalți la fel”, a spus el. „Nu am o dietă specială”.

De când a împlinit 100 de ani, în 2012, el a primit o felicitare anuală de ziua de naștere de la monarh – mai întâi de la regretata regina Elisabeta a II-a, care era mai mică cu aproape 14 ani, și apoi de la regele Carol al III-lea.

Întrebat dacă crede că lumea s-a schimbat mult din copilărie, el a spus că „nu este mai bună, după părerea mea, sau aproape deloc mai bună decât era atunci”.

„Probabil că în unele locuri este, dar în alte locuri este mai rău”, a adăugat el.

Cel mai în vârstă bărbat a fost Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile și a murit în 2013.

Cea mai în vârstă femeie în viață din lume și cea mai în vârstă persoană în viață este Tomiko Itooka, în vârstă de 116 ani, din Japonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor
21:38 - Nicușor Dan, despre când va fi gata semaforizarea inteligentă în Bucureşti: Am atribuit studiul de fezabilitate. Pe bucăți, probabil cea mai rapidă – în 2 ani din acest moment (VIDEO)
21:29 - Nicușor Dan: Discuția de la Guvern despre traficul din Capitală a fost foarte tensionată. Am avut un șoc / Întreaga reglementare de urbanism a Bucureștiului a fost anulată de instanță / Discuții cu Ciolacu joi dimineață, la PMB (VIDEO)
21:13 - Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
21:13 - Pensionarilor ar urma să li se deconteze integral cheltuielile de mii de lei. Ce presupune acest proiect de lege depus în Parlament
20:58 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a fost găsită decedată într-un lac din Capitală