Cel care a împușcat mortal 4 oameni și a rănit alți 30, la un liceu din SUA, are doar 14 ani și fusese interogat anterior de FBI. Reacții Kamala Harris și Donald Trump

Cel care a împușcat mortal 4 oameni și a rănit alți 30, la un liceu din SUA, are doar 14 ani și fusese interogat anterior de FBI. Reacții Kamala Harris și Donald Trump
Sursa Foto: Flickr.com

Doi elevi și doi profesori au fost uciși în atacul armat de la liceul Apalachee, din Winder, Georgia, miercuri dimineață, potrivit Biroului de Investigații din Georgia (GBI). Trăgătorul e un elev de 14 ani și s-a predat ofițerilor de poliție la câteva minute după atac. El se numește Colt Gray.

Colt Gray are doar 14 ani și este elev al liceului în care a tras

Nouă persoane rănite au fost spitalizate în urma schimbului de focuri care a avut loc miercuri la Liceul Apalachee, potrivit Biroului de Investigații din Georgia.

Agenția a confirmat într-o postare pe X că patru persoane au fost ucise și că o persoană este în custodie. Aceasta a adăugat că „rapoartele potrivit cărora suspectul a fost «neutralizat» sunt inexacte”.

Oficialii l-au identificat miercuri pe Colt Gray, în vârstă de 14 ani, elev la liceu, drept trăgătorul care a ucis patru oameni. El este în arest și a fost interogat, a declarat Chris Hosey, directorul Biroului de Investigații din Georgia, într-o conferință de presă, miercuri.

Oficialii nu au cunoștință de vreo legătură între suspect și victime, a declarat șeriful comitatului Barrow, Jud Smith, într-o conferință de presă.

Reacții Kamala Harris și Donald Trump

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a cerut să se acţioneze în mod decisiv împotriva violenţelor cauzate de arme individuale.
„Trebuie să punem capăt acestei epidemii de violenţe cu arme de foc în ţara noastră, odată pentru totdeauna.

Nu există niciun motiv să se întâmple aceasta”, a declarat candidata democrată la Casa Alba în cursul unui discurs de campanie în statul New Hampshire.

O reacție categorică a avut și candidatul republican la Casa Albă Donald Trump. „Aceşti copii iubiţi ne-au fost luaţi mult prea devreme de un monstru bolnav”, a declarat candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane pe reţeaua sa Truth Social.

Potrivit BBC, în mai 2023, FBI a analizat amenințările online privind comiterea unui atac armat într-o școală, care puteau fi atribuite lui Gray, ceea ce a determinat poliția locală să îi interogheze pe acesta și pe tatăl său, care au dezvăluit că aveau arme de vânătoare în casă. Nu au fost efectuate arestări la momentul respectiv.

Într-o declarație, FBI a afirmat că Centrul său național de operațiuni privind amenințările a alertat forțele de ordine locale în mai 2023, după ce a primit informații anonime cu privire la „amenințări online privind comiterea unui atac armat într-o școală într-un loc și la o oră neidentificate”.

Agenția a precizat că, în termen de 24 de ore, anchetatorii au stabilit că amenințările provin din Georgia. Adjuncții șerifului i-au intervievat pe băiat și pe tatăl său, care „a declarat că avea arme de vânătoare în casă, dar subiectul nu avea acces nesupravegheat la acestea”, a declarat FBI.

Suspectul, care avea 13 ani la momentul respectiv, a negat că ar fi făcut amenințările online, iar oficialii „au alertat școlile locale pentru monitorizarea continuă a subiectului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect
19:57 - Seidler (USR): Fiecare candidat la prezidențiale vine în fața românilor cu ce a realizat. Lasconi – fondurile europene atrase, Ciucă și Ciolacu – inflație și deficit record (VIDEO)