CORONAVIRUS | Cehia a redeschis hotelurile, restaurantele și barurile în ultima fază de relaxare a restricţiilor

CORONAVIRUS | Cehia a redeschis hotelurile, restaurantele și barurile în ultima fază de relaxare a restricţiilor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cehia a intrat, luni, în ultima faza de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus în viața economică și socială, redeschizând, astfel, hotelurile, restaurantele, barurile și cafenelele.

Totodată, au fost redeschise și piscinele publice, centre de wellness și saune

Vor fi permise evenimente sportive, culturale și alte evenimente publice pentru până la 300 de persoane, față de 100, cât era permis anterior.

Cehia a relaxat parțial măsurile impuse în școli, în contextul pandemiei de Covid-19

Pentru școli, măsurile au fost ridicate parțial. Mai precis, elevii de până la clasa a cincea pot participa voluntar în condiții stricte începând de luni.

Nu trebuie să fie mai mult de 15 elevi într-o clasă și trebuie să stea împreună toată ziua.

Pe de altă parte, toți elevii de liceu nu se vor mai întoarce la școală până la începutul noului an școlar de la 1 septembrie, scrie newindianexpress.com.

Măștile de față sunt acum obligatorii numai în transportul public, în spațiile închise și în interiorul clădirilor.

În exterior, măștile trebuie utilizate dacă două persoane care nu au legătură una cu alta se află la mai puțin de doi metri.

Numărul cazurilor de SARS-CoV-2 nu a crescut în Cehia după relaxarea restricțiilor

Potrivit unor declarații făcute vineri de ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtěch, limitarea treptată a restricțiilor anti-coronavirus în Republica Cehă nu a avut un impact negativ asupra numărului de noi cazuri de coronavirus și a ratei mortalității.

”Situația epidemiologică nu prezintă tendințe negative, iar Republica Cehă a gestionat bine întreaga situație, peste medie față de alte țări”, a declarat ministrul ceh al Sănătății.

Bilanțul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus în Cehia

Cehia a înregistrat, de la începutul pandemiei de Covid-19, 8.957 de persoane care au fost testate pozitiv, dintre care 315 s-au stins din viață, iar 24 sunt în stare critică.

Cu toate acestea, numărul oamenilor care s-au recuperat de SARS-CoV-2 a ajuns, în momentul transmiterii acestei știri, la 6.083.

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit cinci milioane de cazuri.

Mai precis, peste 5.500.000 de persoane au fost infectate cu Covid-19.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 347.000, iar peste 2,3 milioane de persoane s-au recuperat.

Principalele focare unde se înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 în Cehia

Ministrul Sănătății al Cehiei, Adam Vojtěch, a subliniat, vineri, două domenii problematice: recidiva recentă a COVID-19 în mina de cărbune de Darkov, unde 150 de lucrători au fost testași pozitiv cu COVID-19 și prevalența generală a cazurilor de COVID-19 în Praga.

Conform acestuia, Praga este ceva mai problematică, deoarece ”avem câteva focare mai mici ale bolii. Pur și simplu este ceva ce trebuie să urmărim. Este o răspândire locală”.

Potrivit oficialului, acum se va pune accentul pe monitorizarea lucrătorilor în profesii cu potențial riscant, care vor include nu numai profesioniștii din domeniul sănătății, dar și personalul din domeniile care s-au redeschis începând de luni.

Acești angajați intră în contact cu un număr mai mare de oameni, crescând riscul de expunere, a spus Vojtěch.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`