Ce sumă a primit un bărbat din SUA care a fost acuzat pentru o crimă pe care nu a comis-o: „Ei m-au aruncat în groapa cu lei fără nicio remuşcare”

Ce sumă a primit un bărbat din SUA care a fost acuzat pentru o crimă pe care nu a comis-o: „Ei m-au aruncat în groapa cu lei fără nicio remuşcare”
Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat din SUA a făcut zece ani de închisoare pentru o omucidere din 2008 pe care nu a comis-o. Autoritățile din Chicago vor trebui să îi plătească 50 de milioane de dolari pentru a repara eroarea judiciară.

Bărbatul a stat în închisoare 10 ani

Marcel Brown în vârstă de 34 de ani va trebui să primească 50 de milioane de dolari compensație pentru cei zece ani de detenţie în care acesta a stat din 2008 până în 2018, conform observatornews.ro. 

Juriul federal al statului Illinois, în nordul SUA, a decis în unanimitate să îi acorde lui Marcel Brown suma pentru a repara eroarea judiciară. „Aceasta este cea mai mare sumă din istoria SUA acordată unui reclamant condamnat în mod eronat”, a anunţat într-un comunicat cabinetul de avocatură Loevy&Loevy care l-a reprezentat pe Brown.

Bărbatul a fost condamnat la 35 de ani de închisoare

Brown fusese condamnat în 2011 la 35 de ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat în 2008 la Chicago. „Eram doar un copil şi ei m-au aruncat în groapa cu lei fără nicio remuşcare”, a comentat bărbatul, citat de avocaţii săi.

Bărbatul a fost declarat nevinovat de justiţie şi eliberat din închisoare în 2018, iar în 2019 a depus plângere penală împotriva oraşului, poliţiei şi justiţiei locale din Chicago. Conform plângerii, bărbatul a fost arestat în septembrie 2008 după ce o femeie l-a acuzat pe nedrept de complicitate la uciderea unui bărbat găsit împuşcat într-un parc.

Americanul a fost interogat timp de 33 de ore într-o încăpere fără ferestre, iar polițiștii nu l-au lăsat să doarmă, să mănânce şi să contacteze un avocat, pentru a-i smulge mărturii „de o manieră coercitivă”.

„În final, s-a făcut dreptate, mie şi familiei mele”, a afirmat bărbatul. „Juriul a decis că drepturile constituţionale (ale lui Brown) au fost încălcate şi că poliţia din Chicago a fabricat dovezi (…). Aceasta e suficient. Poliţia din Chicago trebuie să înceteze să facă să fie condamnaţi oameni pe nedrept”, au subliniat avocaţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)