Ce spune Stoltenberg despre vizita lui Viktor Orban la Moscova: „Nu reprezintă NATO, ci propria sa țară”

Ce spune Stoltenberg despre vizita lui Viktor Orban la Moscova: „Nu reprezintă NATO, ci propria sa țară”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, vineri, 5 iulie, la Bruxelles, că premierul ungar Viktor Orban nu reprezintă NATO în capitala Rusiei, ci propria țară. De asemenea, Stoltenberg a mai spus că Orban a informat Alianța în prealabil cu privire la deplasarea lui în Moscova, scrie Reuters.

Jens Stoltenberg susține că Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci doar țara sa

Viktor Orban călătorește în calitatea sa de prim-ministru al Ungariei și nu va reprezenta NATO, din care Ungaria face parte, a declarat Stoltenberg.

Până acum, Rusia nu și-a schimbat în mod semnificativ poziția cu privire la războiul din Ucraina și nu există „niciun semn că Putin ar fi pregătit de negocieze pentru pace”, a declarat șeful NATO, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ucraina trebuie să decidă care sunt condițiile acceptabile pentru discuțiile de pace și pentru orice soluție negociată”, a mai spus Stoltenberg.

Viktor Orban va participa la summitul informal al Organizației Statelor Turcice, care se desfășoară la Azerbaidjan, însă va face o escală la Moscova, pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin.

Printre temele summitului se numără dezvoltarea durabilă, transportul, politica climatică și relațiile cu Uniunea Europeană.

Condițiile lui Vladimir Putin pentru a înceta focul în Ucraina

Amintim că, la jumătatea lunii iunie, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și să intre în discuții de pace dacă Ucraina renunță la ambițiile NATO și dacă își va retrage forțele de pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

„De îndată ce declară la Kiev că sunt pregătiți pentru o astfel de decizie și încep o retragere reală a trupelor din aceste regiuni și, de asemenea, anunță oficial abandonarea planurilor lor de a adera la NATO – de partea noastră, imediat, literalmente, în același timp, minut, va urma un ordin de încetare a focului și de începere a negocierilor”, a declarat președintele rus.

„Repet, vom face acest lucru imediat. Desigur, vom garanta simultan retragerea nestingherită și în siguranță a unităților și formațiunilor ucrainene”, a mai adăugat Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)