Ce spune Donald Trump despre atacul care l-a vizat în Pennsylvania: „Nu a fost deloc o situație suprarealistă”

Ce spune Donald Trump despre atacul care l-a vizat în Pennsylvania: „Nu a fost deloc o situație suprarealistă”
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat pe 13 iulie 2024, la un eveniment de campanie din Butler, Pennsylvania. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Carol Guzy

Fostul președinte american Doland Trump a vorbit recent despre atacul care l-a vizat în Pennsylvania, în cadrul interviului acordat lui Elon Musk, șeful X (fosta Twitter).

„Nu a fost deloc o situație suprarealistă. Mi-am dat seama imediat că am fost lovit de un glonț. Rana pe care am suferit-o a fost cel mai bun rezultat în acele circumstanțe. Acum sunt un om mai credincios în Dumnezeu”, a declarat Donald Trump în interviul acordat lui Elon Musk.

Donald Trump, detalii despre atacul care l-a vizat în Pennsylvania

„La eveniment erau foarte mulți oameni, mii și mii de oameni. I-am întrebat imediat pe agenții Secret Service câți oameni au fost uciși. Pentru că am știut că au fost trase multe focuri de armă”, a precizat Trump.

La jumătatea lunii iulie, fostul președinte american a fost victimă a unei tentative de asasinat. Donald Trump a fost împușcat în timpul unui discurs electoral susținut în Butler, Pennsylvania.

Ulterior, medicul Ronny Jackson a declarat că rana suferită de Donald Trump a fost adâncă de doi centimetri și că era în proces de vindecare. Glonţul a trecut la mai puțin de un centimetru de cap şi a lovit partea superioară a urechii drepte”, a scris Ronny Jackson într-o declarație de o pagină postată pe contul său oficial X.

„Glonțul tras de asasin a fost la circa un sfert de inch (6,3 milimetri) de a-mi lua viața. Am auzit un puternic sunet șuierător și am simțit că ceva m-a lovit foarte puternic în urechea dreaptă. (…) M-am gândit: ce a fost asta? Poate să fie doar un glonț.

Mi-am dus mâna dreaptă la ureche, iar când am dat-o jos, mâna era plină de sânge, era sânge peste tot. Mi-am dat seama imediat că era ceva grav, că eram vizați de un atac, m-am lăsat la pământ, gloanțele continuau să zboare în timp ce foarte curajoșii agenți Secret Service au venit în fugă pe scenă”, a spus fostul președinte american după incident, scrie Gândul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)