Ce se știe despre obiectul misterios doborât de americani în nordul Canadei: Acesta avea o formă cilindrică

Ce se știe despre obiectul misterios doborât de americani în nordul Canadei: Acesta avea o formă cilindrică
Sursa Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ssgt Danielle Sukhlall/U.S Air

Un avion de vânătoare american F-22 a doborât sâmbătă un obiect cilindric neidentificat deasupra Canadei, al doilea incident de acest fel în doar două zile.

După o săptămână dominată de chestiunea baloanelor de spionaj chinezești, America de Nord pare tot mai nervoasă, transmite Reuters, citată de Hotnews.

Ce se știe despre obiectul neidentificat doborât de SUA deasupra Canadei

Pe lângă incidentul din Canada, forțele americane au mobilizat avioane de vânătoare în Montana pentru a investiga o anomalie radar care a declanșat o scurtă închidere federală a spațiului aerian.

„Aceste avioane nu au identificat niciun obiect care să coreleze loviturile radar”, a transmis Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (NORAD).

Primul-ministru canadian Justin Trudeau a susținut că un obiect zburător a fost doborât sâmbătă deasupra teritoriului nordic Yukon, menționând că forțele canadiene vor recupera și analiza rămășițele avionului.

Ministrul canadian al apărării a refuzat să speculeze cu privire la originea obiectului

Anita Anand, ministrul canadian al Apărării, a spus despre acest obiect zburător misterios că are o formă cilindrică. Cu toate că s-a ferit să îl numească balon, aceasta a specificat că este mai mic decât balonul chinezesc doborât în urmă cu o săptămână în largul coastei Carolinei de Sud.

De asemenea, aceasta a mai precizat că obiectul era aflat la o înălțime de 12.200 m și reprezenta un risc pentru traficul aerian civil, motiv pentru care a fost doborât la ora 20:41 GMT (22:41, sâmbătă, în România).

„Nu există niciun motiv pentru a crede că impactul obiectului pe teritoriul canadian poate să provoace îngrijorare publică”, a declarat Anand într-o conferință de presă.

Piloții trimiși de armată au relatat în mod diferit ceea ce au observat

După ce s-au apropiat de obiect, unii piloți au transmis că acesta „a interferat cu senzorii lor”, însă alți piloți au spus că nu au avut această problemă, potrivit unei surse CNN.

Pentagonul a precizat că NORAD a detectat obiectul deasupra Alaskăi vineri seara târziu. Avioanele de luptă americane de la Baza comună Elmendorf-Richardson, Alaska, au monitorizat obiectul în timp ce acesta traversa spațiul aerian canadian, unde avioanele canadiene CF-18 și CP-140 s-au alăturat formației.

„Un F-22 american a doborât obiectul pe teritoriul canadian, folosind o rachetă AIM 9X, în urma unei coordonări strânse între autoritățile americane și canadiene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`