Ce se întâmplă cu școlile în cele mai importante state din Europa

Ce se întâmplă cu școlile în cele mai importante state din Europa
Foto: pixabay.com

Noua tulpină de SARS-COV-2 a provocat îngrijorare în rândul guvernelor europene, care ar putea avea impact major asupra modului de desfășurare al actului didactic. Redeschiderea școlilor va avea loc peste cel puțin o lună de zile, în România, în timp ce restul statelor europene și-au schițat și ele planul, propria strategie.

În Franța, elevii au revenit la școală pe data de 4 ianuarie. Statul francez este cel mai relaxat din acest punct de vedere. Doar 0,2% dintre unitățile de învățământ au fost închise în 2020 din cauza COVID-19.

În Germania, actualele restricții se mențin până pe data de 10 ianuarie. După această dată, teoretic, elevii pot reveni la școală, în funcție de decizia fiecărui land în parte, autonom din acest punct de vedere. Anunțuri oficiale cu privire la ridicarea restricțiilor vor fi oferite cel mai probabil, în acest weekend.

Italia este statul de pe continent care a avut închise școlile cel mai mult timp, pe perioada pandemiei de COVID-19. Totuși, italienii au redescis școlile în ziua de joi, 7 ianuarie. Doar jumătate dintre elevi au revenit în bănci, pentru că strategia guvernului prevede o redeschidere graduală a unităților de învățământ. Guvernul va permite accesul tuturor elevilor până la finalul lunii, dacă se va constata faptul că învățământul față în față nu crește într-un ritm accelerat riscul de infectare.

În Marea Britanie, redeschiderea școlilor a fost programată inițial pentru data de 4 ianuarie. Măsura a fost amânată cu 2 săptămâni, în urma numărului mare de infectări depistat, cu noua tulpină de SARS-COV-2. Din 18 ianuarie, revenirea va fi graduală, iar autoritățile britanice pregătesc testarea în masă a cadrelor didactice și a elevilor.

În România, școlile vor fi redeschise pe data de 8 februarie, dacă situația epidemiologică o va permite, a anunțat ministrul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`