Ce salariu oferă o familie din Italia pentru postul de badantă. Anunțul de angajare s-a viralizat

Ce salariu oferă o familie din Italia pentru postul de badantă. Anunțul de angajare s-a viralizat
Sursa foto: Pixabay.com

O familie din Italia a postat un anunț în mediul online în care a menționat salariul pe care îl va oferi unei badante. Anunțul s-a viralizat foarte repede.

Cerințele familiei

Foarte multe persoane apelează la un îngrijitor care să aibă grijă de persoanele în vârstă și este o slujbă destul de solicitată. Dar, nu este o muncă ușoară pentru că este nevoie de muncă fizică și de efort emoțional, Cancan.

O familie din Italia o postat un anunț în care au scris cerințele, responsabilitățile, dar și remunerația. Astfel, o badantă lucrează 6 zile pe săptămână, adică 20 de ore pe muncă săptămânal.

Persoana de care ar trebui să aibă grijă are probleme grave de sănătate, dar angajatul nu ar trebui să se ocupe doar de bătrân, ci să facă și alte treburi casnice, ar trebui să pregătească mesele, curățenie și să administreze terapiile necesare.

Ce salariu oferă

Chiar dacă cerințele sunt multe, salariul nu este chiar atât de atractiv. Angajatul ar primi 500 de euro/ lună, adică puțin 4 euro/oră.

Anunțul a stârnit multe reacții din partea utilizatorilor care susțin că salariul este mult prea mic pentru cerințele familiei.

„Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro/oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate?

Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată.”, a scris o femeie în mediul online.

Italia este în mare căutare de îngrijitori de bătrâni, având nevoie de circa 68 de mii de angajați, drept pentru care guvernul a hotârăt să ofere locurile de muncă străinilor non-UE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)