O tânără de 25 de ani, dansatoare profesionistă, a murit după ce a mâncat biscuiți al căror ambalaj era etichetat incorect. Produsul conținea arahide și era vândut într-un magazin cunoscut din New York.
Órla Baxendale, în vârstă de 25 de ani, a intrat în șoc anafilactic după o reacție alergică severă. Tragedia a avut loc după ce a mâncat un biscuit Vanilla Florentine, susține avocatul Marijo Adimey, potrivit New York Post.
Tânăra, originară din Marea Britanie, ar fi consumat produsul înainte de o întâlnire socială în Connecticut.
„Decesul lui Órla a rezultat dintr-un incident nefericit legat de consumul unui biscuit fabricat de Cookies United și vândut de Stew Leonard’s, care conținea arahide nedeclarate”, a spus avocatul.
„Această neglijență tragică a condus la retragerea biscuiților Vanilla Florentine din magazinele Stew Leonard’s din Danbury și Newington, CT, în perioada 6 noiembrie – 31 decembrie 2023”, a adăugat el.
Ancheta a relevat o „neglijență gravă și conduită iresponsabilă a producătorului și/sau vânzătorilor”, având în vedere că pe ambalajul biscuiților nu era scris că produsul conținea arahide, a mai spus Adimey.
Órla Baxendale se mutase în New York pentru a se pregăti ca studentă bursieră la Ailey School, în 2018.
O tânără a murit după ce a mâncat o felie de tiramisu, care, după informațiile din meniul restaurantului din Milano, trebuia să fie vegan.
Anna Bellisario a intrat în șoc anafilactic, după ce a mâncat o felie de tiramisu făcut cu lapte, deși rugase personalul angajat să îi ofere „mai multe informații”, având în vedere că era alergică la lactate.
După ce a mâncat, Anna și-a pierdut cunoștința și a fost transportată de urgență la spital, unde a murit după câteva zile.
Ulterior, s-a dovedit că tiramisu comanda de tânără avea urme de proteine din lapte, iar sandviș-ul prezentat de restaurant ca fiind „vegan” avea ou în maioneză.