Ce s-a întâmplat cu adevărat atunci când Nahel a fost împușcat mortal de un polițist francez. Ce spun martorii care se aflau cu adolescentul în mașină

Ce s-a întâmplat cu adevărat atunci când Nahel a fost împușcat mortal de un polițist francez. Ce spun martorii care se aflau cu adolescentul în mașină

Tânărul de pe scaunul din dreapta lui Nahel avea tot 17 ani și, potrivit avocatului său, intervievat marți la BFMTV, el era prieten din copilărie cu Nahel.

Mașina circula pe o bandă de autobuz

Acesta a fugit în momentul arestării înainte de a se prezenta luni la Inspectoratul General al Poliției Naționale, unde a fost audiat. De asemenea, a publicat un videoclip pe rețelele de socializare în care își prezentă versiunea asupra evenimentelor.

Al doilea pasager, care stătea pe bancheta din spate, are 14 ani, potrivit Le Parisien, care a vorbit cu tatăl acestuia.

Potrivit acestuia din urmă, el mergea la examenele pentru diploma națională în acea zi când Nahel, un prieten mai în vârstă, s-a oferit să-l ducă.

Arestat după ce vehiculul s-a izbit de un panou, acest minor a fost reținut pentru ca apoi să fie eliberat.
Pe 27 iunie, în jurul orei 8 dimineața, polițiștii pe motocicletă au zărit un Mercedes galben înmatriculat în Polonia care mergea cu „viteză mare”, a declarat la două zile după tragedie procurorul din Nanterre, Pascal Prache.

După ce a fost lovit, lui Nehal i-a scăpat piciorul pe pedala de accelerație

Poliția și-a activat apoi luminile intermitente, s-a apropiat de vehicul la un semafor roșu și i-a cerut șoferului să tragă pe dreapta.

Mașina repornește, iar șoferul continuă să conducă până rămâne blocat în trafic.

Cei doi polițiști coboară de pe motociclete și se așează pe partea stângă a mașinii, „strigând șoferului să se oprească”, potrivit procurorului.

Oficialii spun că „și-au scos amândoi armele și le-au îndreptat către șofer pentru a-l descuraja să pornească din nou, cerându-i să scoată cheia din contact”.

Potrivit pasagerului de 17 ani, unul dintre polițiști i-a cerut lui Nahel „să deschidă geamul, ceea ce a făcut. El i-a spus „oprește motorul sau te împușc””.

„El confirmă că unul dintre polițiști a spus „am să-ți trag un glonț în cap”, că celălalt a spus „împușcă-l”, că Nahel a fost lovit cu patul pistolului de către cei doi polițiști”, susține avocata acestuia, Karen Noblinski.

Și celălalt pasager de 14 ani menționează că Nahel a fost lovit de trei ori înainte.
„Piciorul i-a scăpat pe pedala de frână”, a spus pasagerul în vârstă de 17 ani. Mașina fiind cu cutie automată și nefiind în poziție de parcare, conform acestui martor, repornește automat.

Aici unul dintre polițiști împușcă de la mică distanță tânărului șofer în piept. Vehiculul va ajunge într-un panou câțiva metri mai încolo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`