Ce medicamente nu ai voie iei cu tine atunci când mergi în vacanță în Grecia. Amenzile sunt usturătoare

Ce medicamente nu ai voie iei cu tine atunci când mergi în vacanță în Grecia. Amenzile sunt usturătoare
Foto: Pixabay.com

În ultimii ani, Grecia a devenit una dintre destinațiile preferate ale românilor. Cei care și-au programat un concediu în această țară trebuie să știe că unele medicamente sunt interzise de autoritățile elene.

Turiștii nu au voie să ia în bagajele lor pastile care conțin codeină. Antibioticele pot fi luate doar dacă dețineți și rețeta.

Medicamentele interzise în Grecia

Legislația din Grecia este destul de strictă în privința unor medicamente care sunt considerate substanțe interzise. Românii care vor merge în Grecia anul acesta trebuie să aibă grijă ce medicamente își iau la ei, pentru că riscă amenzi sau chiar închisoare.

Pe lista medicamentelor interzise se regăsesc: Diazepam (Denumire comercială: Diazepam ) – interzisă fără prescripție; Tramadol (Denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa ) – interzisă fără prescripție, scrie Adevărul.

Nici medicamentele care conțin codeină nu sunt permise în Grecia (inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal ).

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă românilor care călătoresc în Grecia să solicite Caselor Naționale de Asigurări din România obținerea Cardului European pentru Asigurări de Sănătate.

„Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, avertizează MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`