Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena

Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
Foto: Hepta - AGF / Mahaux Charles / AGF

Guvernul de la Atena a anunțat astăzi noi măsuri pentru a reduce turismul în exces, care vor fi valabile timp de cel puțin un an.

Închirierile pe termen scurt vor fi interzise

Autoritățile din Grecia au decis să interzică emiterea de noi licențe de închiere pe termen scurt pentru proprietățile din 3 districte din centrul capitalei. Măsura va rămâne în vigoare timp de cel puțin un an. De asemenea, taxa zilnică pentru închirierile pe termen scurt va crește de la 1,5 euro la 8 euro, potrivit observatornews.ro. 

Santorini va aplica măsuri împotriva supraturismului

Insula Santorini, una dintre cele mai vizitate de către turiștii care ajung în Grecia, se confruntă cu un număr mult prea mare de turiști. Primarul localității, Nikos Zorzos, a transmis că a luat măsuri pentru a stopa un val de construcții care riscă să ducă la ruinarea insulei.

„Trăim într-un loc de abia 25 000 de suflete și nu avem nevoie de mai multe hoteluri sau de mai multe camere închiriate”, a spus el. „Dacă distrugi peisajul, unul atât de bogat ca al nostru, distrugi motivul pentru care oamenii vin aici în primul rând.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)