Ce este un pager? Dispozitivele au reintrat în atenția publică după exploziile din Liban

Ce este un pager? Dispozitivele au reintrat în atenția publică după exploziile din Liban
Sursă foto: Shutterstock

Pagerul este un dispozitiv care era popular în anii ’90, însă acesta a redevenit cunoscut în urma exploziilor din Liban, care au dus la pierderea a nouă vieți omenești și la alte 3.000 de persoane rănite.

Unde se folosește pagerul

Pagerul este un dispozitiv de telecomunicații de dimensiuni reduse, care este folosit pentru a transmite și a primi mesaje scurte. Acestea erau foarte populare înainte de apariția telefoanelor mobile, însă se mai folosesc și în prezent în domeniul militar sau medical, conform observatornews.ro. 

Există două tipuri de pagere, cele unidirecționale, care pot doar să primească mesaje, de obicei sub formă de numere pe care utilizatorul trebuia să le apeleze. Cel de-al doilea tip de pagere, cele bidirecționale, permit atât primirea cât și trimiterea de mesaje.

Pagerele se folosesc în zone unde nu există semnal pentru telefonul mobil, precum în subsoluri sau camere protejate. De asemenea, acestea sunt utilizate și în cazul în care comunicarea prin intermediul telefoanelor nu este sigură.

Care este bilanțul victimelor în Liban

Cel puțin nouă persoane au decedat iar alte 3.000 au fost rănite, după ce pagerele pe care le țineau în buzunare sau genți au explodat în Liban. Mai mulți membri i ai grupării militante libaneze Hezbollah au fost grav răniți.

Un oficial al grupării Hezbollah a declarat în anonimitate pentru Reuters că detonarea pagerelor a fost „cea mai mare breșă de securitate” cu care s-a confruntat grupul de când a început războiul din Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`