Ce avere are președintele american Donald Trump

Ce avere are președintele american Donald Trump
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stefani Reynolds

Donald Trump, infectat recent cu noul coronavirus,continuă să fie unul dintre cei mai bogați americani, îîn ciuda faptului că pandemia de coronavirus a lovit puternic în afcerile sale, așa cum arată noile clasamente.

Cât de bogat este de fapt Donald Trump

Clasamentul celor mai bogați americani îl arată pe președintele SUA situat pe locul 352, el având o avere netă de 2,5 miliarde de dolari. În acest an averea lui Donald Trump s-a diminuat considerabil, în condițiile în care s-a situat anul trecut pe locul 275, cu o avere netă de 3,1 miliarde de dolari. Se pare că afacerile președintelui american, care sunt axate în special în domeniul imobiliar, au fost puternic influențate de pandemia de coronavirus.

Problemele financiare a lui Donald Trump sies în evidență atunci când este analizată situația taxelor pe care acesta trebuie să le plătească statului american și care au fost ocolite an la rând de către magnatul ajuns președinte al SUA.

Declarația fiscală a lui Donald Trump arată că, în ultimii ani, a evitat plata taxelor și a raportat pierderi uriașe. Trump a plătit taxe pe venit în valoare de doar 750 de dolari în anul în care a fost ales președintele SUA și încă 750 de dolari în anul următor.

Mai mult Donald Trump nu a achitat taxe statului american timp de 11 ani, motivul principal fiind acela că a raportat pierderi uriașe. Multe dintre afacerile sale, inclusiv terenurile de golf, ar fi într-o mare gaură financiară, scrie New York Times.

O parte importantă din averea lui Donald Trump a constituit-o moștenirea primită de la tatăl său, în jurul căreia președintele SUA a încerca să-și construiască destinul de magnat. Din podcast-ul „The Daily” al cotidianului american aflăm că, la ora actuală, Donald Trump are datorii de 400 de milioane de dolari.

Suma pe care ar fi pierdut-o Donald Trump de când e președintele SUA

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că preşedinţia l-a costat între două şi cinci miliarde de euro, bani pe care i-ar fi câştigat dacă ar fi continuat să îşi conducă afacerile în loc să intre în politică,

„Indiferent dacă am pierdut două miliarde de dolari, cinci miliarde de dolari sau mai puţin, nu contează. Nu-mi pasă. Fac asta pentru ţară. O fac pentru oameni”, a mai spus Trump.

Nu există însă dovezi că Trump a pierdut miliarde de dolari de când a devenit preşedinte. Averea sa netă de 3,1 miliarde de dolari a rămas neschimbată faţă de anul trecut, a scris în martie revista Forbes.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`