Ce a declarat șefa Secret Service, după atacul asupra lui Donald Trump: „Cel mai important eșec din ultimele decenii”

Ce a declarat șefa Secret Service, după atacul asupra lui Donald Trump: „Cel mai important eșec din ultimele decenii”
July 18, 2024, Milwaukee, Wi, USA: RNC 2024: Closing Celebration: DONALD TRUMP accepts the nomination for President at the Fiserv Forum during the Republican National Convention in Milwaukee WI on July 18, 2024. He stands near news photos of the assassination attempt at a rally in PA with his ear bandaged from the injury. (Credit Image: © Carol Guzy/ZUMA Press Wire)

Directoarea Secret Service, Kimberly Cheatle, a recunoscut luni, 22 iulie, într-o audiere în Congresul SUA, că structura care asigură protecția celor mai înalți demnitari americani nu și-a îndeplinit misiunea de a-l apăra pe Donald Trump, informează AFP.

Secret Service nu și-a îndeplinit misiunea

„Misiunea solemnă a Secret Service este de a-i proteja pe conducătorii naţiunii noastre (…) În 13 iulie, am dat greş”, a spus Cheatle în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor.

„Ca directoare, îmi asum întreaga răspundere pentru orice breşă de securitate”, a adăugat șefa Secret Service.

Făcând referire la evenimentul de la mitingul electoral din Pennsylvania, în cursul căruia Trump a fost rănit la ureche de un glonţ, Kimberlt Cheatle a spus că a fost „cel mai important eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.

După cele întâmplate, serviciul se confruntă cu critici privind posibilele scăpări și erori umane. Atât de democrații, cât și republicanii au cerut demisia directoarei Cheatle, scrie Agerpres.

Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat

Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat în timpul unui discurs electoral susținut în Butler, Pennsylvania. Candidatul la președinția Statelor Unite prezenta un grafic despre migrația ilegală când s-au auzit împușcături.

Fostul președinte american a fost rănit în zona capului și a fost scos de pe scenă de către agenții de securitate cu sângele șiroindu-i pe față.

„Doctorul de la spital a spus că nu a mai văzut niciodată așa ceva, a spus că este un miracol”, a spus Trump, după cele întâmplate.

„Nu ar trebui să fiu aici, ar fi trebuit să fiu mort”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:06 - Daniel Fenechiu, după evenimentul PNL: Nicolae Ciucă a stăpânit sala și a avut un limbaj extrem de coerent (VIDEO)
19:44 - Radu Miruță: Nicușor Dan nu poate fi dezlipit de USR / Rareș Bogdan mai mult decât un gogoșar din ăsta gonflat artificial, pe care nu îl mai ia nimeni în calcul, nu reprezintă nimic / Ciucă nu are un mesaj credibil anti-PSD (VIDEO)
19:25 - Marcel Ciolacu, după vizita în Pechea: Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate / Patru clădiri modulare pentru elevii din județul Galați afectați de inundații (FOTO, VIDEO)
19:03 - Al șaselea deces pe fondul inundațiilor din județul Galați. Victima a fost identificată la Suhurlui
18:45 - A nins pe Transalpina! Sfaturile salvamontiștilor pentru șoferi (FOTO)
18:27 - Bărbat reținut după ce și-a bătut mama cu sălbăticie în plină stradă. Femeia a fost transportată la spital
18:11 - Mircea Fechet: Precipitațiile vor urca cel mai probabil în județele Iași, Botoșani, e posibil să avem zone afectate și la Suceava și Neamț. Suntem în alertă
17:49 - Premierul a fost la Pechea, una dintre localitățile lovite de inundații. Marcel Ciolacu i-a îmbrățișat pe localnici și a anunțat noi ajutoare: „E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață!” (FOTO, VIDEO)
17:26 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu, despre „religiozitatea epidermică”: Un tablou actual în care se mișcă foarte multe persoane (VIDEO)
17:09 - Cetățeni americani și europeni arestați în Venezuela după un presupus complot pentru uciderea președintelui Nicolas Maduro