Cazurile de febră dengue au crescut cu aproape 50%. Peste 1.800 de persoane au murit din cauza acestei boli virale

Cazurile de febră dengue au crescut cu aproape 50%. Peste 1.800 de persoane au murit din cauza acestei boli virale
Foto: Pixabay

Cazurile de febră dengue au crescut cu aproape 50% pe continentul american, informează ONU. Aceste cazuri au creat o „situație de urgență” în cele două Americi. Organizația Panamericană de Sănătate (PAHO) a informat joi că situațiile din zonele fierbinți din Argentina și Brazilia par să se fi stabilit, scrie Reuters.

Cazurile de febră dengue au creat situații de urgență în cele două Americi

Peste 1.800 de persoane au murit din cauza febrei dengue, care este transmisă de țânțari.

„Avem o situație de urgență”, a declarat directorul OPS, Jarbas Barbosa, în cadrul unei conferințe de presă.

Până acum, actuala pandemie a afectat cel mai mult Argentina și Brazilia, care „au în continuare o rată de transmitere foarte puternică”, susține Barbosa.

Aprovizionarea cu un vaccin existent împotriva acestei boli este „foarte limitată” a avertizat Barbosa.

„Vaccinul împotriva dengue poate juca un rol important în reducerea cazurilor de deces, dar va dura ceva timp până când efectele vaccinului se vor putea reflecta în scăderea numărului de cazuri de febră dengue”, a mai declarat Barbosa.

Printre simptomele febrei dengue se numără febră, dureri de cap, vărsături, erupții cutanate, precum și dureri musculare și articulare. În unele cazuri poate provoca o febră hemoragică mai severă, care duce la hemoragii ce pot duce la deces.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)