Cazul extraordinar al unei femei care și-a făcut cezariană singură: „Am avut încredere că Dumnezeu ne va salva pe amândoi”

Cazul extraordinar al unei femei care și-a făcut cezariană singură: „Am avut încredere că Dumnezeu ne va salva pe amândoi”
Sursa foto: Pixabay

O femeie care locuia într-o zonă izolată din Mexic și-a făcut singură cezariană pentru că nu mai suporta durerea, travaliul se prelungise și nu avea pe nimeni lângă ea s-o ajute. Cazul a fost relatat inclusiv în Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică, notează IFL Science.

Mexic: O femeie și-a făcut cezariană singură

Inés Ramírez Pérez, în vârstă de 40 de ani, mai avea opt copii. Ea locuia într-o casă cu o singură cameră, într-un sat în munții din sudul Mexicului. Nu avea apă curentă, canalizare sau energie electrică. Pentru că mai pierduse un copil din cauza travaliului prelungit, la noua sarcină, după 12 ore de travaliu și fără ajutor, ea a decis să-și facă singură cezariana.

„Nu mai puteam suporta durerea. Dacă copilul meu urma să moară, atunci am decis că va trebui să mor și eu. Dar dacă avea să crească, aveam să-l văd crescând și aveam să fiu cu copilul meu. Am crezut că Dumnezeu ne va salva viețile amândurora”, a povestit femeia, potrivit The Sydney Morning Herald, citat de Digi24.

Ea și-a secționat abdomenul cu trei pahare de alcool și un cuțit de bucătărie. Apoi a tăiat uterul longitudinal și, pentru că a stat în poziție ghemuit, nu și-a afectat organele interne.

După o oră, a reușit să-l scoată pe bebeluș – un băiețel.

Ulterior, înainte să-și piardă cunoștința, femeia a apucat să-i ceară unuia dintre copii să cheme o asistentă medicală. Când a ajuns, aceasta i-a închis tăietura cu un ac de cusut și un fir de bumbac.

Mama a fost apoi dusă la cel mai apropiat spital, care se afla la opt ore distanță. Acolo, medicii s-au asigurat că nu există risc de septicemie, au închis operația complet și au tratat-o cu antibiotice. Femeia a fost externată după zece zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`