Caz revoltător în Italia! O profesoară a fost adusă în lanțuri la un tribunal din Budapesta / Ce acuzații i se aduc (VIDEO)

Caz revoltător în Italia! O profesoară a fost adusă în lanțuri la un tribunal din Budapesta / Ce acuzații i se aduc (VIDEO)
Sursa foto: Twitter (X) - Raffaella Nistri @raffanchio

O profesoară din Milano, acuzată de participare la un atac antifascist asupra militanților de extremă dreapta, a fost adusă în fața unui tribunal din Budapesta în lanțuri și cătușe. Opoziția îndeamnă guvernul de dreapta al Romei să ia măsuri pentru a o ajuta pe Ilaria Salis, în vârstă de 39 de ani, care a fost adusă în instanță cu picioarele și mâinile legate și cu un lanț în jurul taliei.

Italia a protestat în cazul profesoarei din Milano

Din punct de vedere politic, cazul este unul destul de dificil, având în vedere că premierul Giorgia Meloni și vicepremierul Matteo Salvini au legături strânse cu premierul naționalist ungar, Viktor Orban, scrie Reuters.

Giorgia Meloni urmează să se întâlnească joi, 1 februarie, cu Orban, la un summit al UE, însă a ridicat deja problema telefonic „în deplin respect pentru independența și autonomia justiției maghiare”, transmite biroul ei.

Ministrul italian de Externe Antonio Tajani a declarat în Parlament că profesoara din Milano a avut parte de un tratament „Degradant și umilitor” și a cerut respectarea drepturilor conform standardelor europene și „civilizației noastre judiciare”.

Ilaria Salis a pledat nevinovată

Profesoara a pledat nevinovată luni, 29 ianuarie, după ce a fost acuzată că a participat la un atac grav asupra a doi militanți de extremă dreapta de către un grup de activiști antifasciști la Budapesta, în februarie 2023.

Procurorii cer o pedeapsă de 11 ani de închisoare, însă cazul urmează să fie judecat pe 24 mai.

O petiție pentru repatrierea profesoarei a fost semnată de peste 94.000 de persoane până marți seara.

„Giorgia Meloni, nu ne interesează că Orban îți este un prieten drag”, a scris fostul premier Giuseppe Conte, pe Twitter (X).

„Prietenii și aliații politici vin după italieni, după drepturile și demnitatea lor. Este timpul să punem capăt acestei rușini, acum”, a adăugat Conte, șeful Mișcarea Cinci Stele, aflată în opoziție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)