Catedrala Vienei, sfințită în 1147, sprijină fără doar și poate campania guvernamentală de vaccinare împotriva Covid19. Din prima zi a lunii august, catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Viena, simbol al orașului și loc al multor evenimente importante din istoria Austriei va găzdui un centru de vaccinare cu serurile Biontech/ Pfizer (pentru tinerii între 12 și 17 ani) și Johnson&Johnson (pentru adulți). Peste jumătate din cei ce locuiesc în Viena fiind deja vaccinați.
Domul al cărui acoperiș este decorat cu ţigle colorate ce formează un uriaș vultur imperial cu două capete, precum şi stemele oraşului Viena şi ale Austriei, îl are ca patron pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin. Credința i-a înlesnit preotului paroh Toni Faber deschiderea porților celei mai semnificative construcții gotice din Austria pentru combaterea pandemiei în 2021. În capela sfintei Barbara din interiorul domului vor fi vaccinați până la 20 de persoane în fiecare oră.
Oricine se poate vaccina, înregistrarea prealabilă nefiind necesară. Arhiepiscopiei Vienei îi reușește astfel să pună lăcașul de cult la dispoziția sănătății oricui, indiferent de convingerile religioase. Toni Faber a înțeles nevoia momentului dificil pe care orașul îl traversează și nu a pregetat să ajute printr-un angajament fără echivoc în sprijinul cetățenilor.
Precum la sfârșitul celui de-al doilea război mondial Catedrala Sf. Ștefan a fost și ea salvată de la distrugerea sa intenționată de către Wehrmacht-ul german, în retragere, de către un simplu căpitan care a ignorat ordinele date de comandantul nazist al orașului de a „trage o sută de proiectile și a lăsa doar moloz și cenușă” asupra lăcașului. La 12.04.1945 acoperișul catedralei Sf. Ștefan a luat foc și s-a prăbușit la scurt timp. 23 aprilie 1952. În anii postbelici catedrala a fost reconstruită drept simbol al reclădirii țării.
Vizitarea Domului, denumit cu simpatie de orășeni „Steffl” este ca și obligatorie pentru orice turist ce ajunge în Viena. Vaccinarea încă nu.