Cât de afectat este Podul Kerci, cea mai importantă legătură dintre Rusia și Ucraina

Cât de afectat este Podul Kerci, cea mai importantă legătură dintre Rusia și Ucraina
Image: © Yelena Yakimova/TASS via ZUMA Press)

Legătura dintre Crimeea și Rusia a fost ruptă. Explozia puternică care a avut loc sâmbătă dimineață pe podului Kerci, ce traversează strâmtoarea dintre Marea Neagră și Marea Azov a tăiat aprovizionarea armatei rusești staționată în sudul Ucrainei.

Presa ucraineană susține ca drumul este atât de afectat încât nu va putea fi redeschis mai devreme de luna noiembrie. Flăcările ar fi afectat grav calea ferată, iar două secțiuni ale podului auto s-au prăbușit parțial. Liderul regiunii, Serghei Aksenov a declarat că, potrivit evaluării vizuale, un sens de mers al podului auto este intact.

Chiar înainte ca incendiul să izbucnească, locuitorii din apropiere au auzit mai multe explozii puternice. Au fost atât de puternice încât locuințele aflate la doar câțiva kilometri de podul de peste strâmtoarea Kerci s-au zdruncinat.

Podul peste strâmtoarea Kerci este unul dintre cele mai importante puncte în războiul izbucnit de Vladimir Putin. Este principala cale de aprovizionare a armatei lui Putin în sudul țării invadate, pe acolo fiind transportați soldații.

Construcția are o lungime de 19 kilometri si a costat Rusia miliarde de dolari. Podul Kerci era de altfel, cel mai lung din Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`