Case evacuate și zboruri anulate în Tokio. Capitala Japoniei se pregătește pentru taifunul Ampil

Case evacuate și zboruri anulate în Tokio. Capitala Japoniei se pregătește pentru taifunul Ampil
Foto: Pixabay.com

Sute de zboruri au fost reținute la sol și aproape 10.000 de gospodării ar putea fi evacuate în unele zone din apropiere de Tokio, în timp ce un taifun puternic a provocat pene de curent în mijlocul unei importante săptămâni de vacanță de vară.

Taifunul Ampil a dus la evacuarea unor locuințe și anularea zborurilor

Taifunul Ampil, catalogat drept „foarte puternic” de Agenția Meteorologică Japoneză (JMA), se afla în largul coastei pacifice a insulei principale a Japoniei la ora 8:50 a.m. (2350 GMT joi). Agenția are două categorii superioare – „foarte puternic” și „violent”.

Se așteaptă ca taifunul să se îndrepte spre regiunea estică Kanto, care include capitala, vineri după-amiază, scrie Reuters.

Ampil are viteze ale vântului de 45 de metri pe secundă cu rafale maxime de 60 de metri pe secundă (216 km/h/134 mph), potrivit JMA.

„Se așteaptă ca regiunea Kanto să se confrunte cu vânturi puternice care ar putea provoca răni din cauza resturilor zburătoare sau chiar răsturnarea camioanelor în mișcare”, a avertizat JMA pe site-ul său.

Peste 2 000 de gospodării din zona Kanto au fost afectate de pene de curent în cursul dimineții, înainte ca energia electrică să fie restabilită în unele zone, a anunțat Tokyo Electric Power

Urmăriți B1TV.ro și pe
`