Casa Albă, despre lovitura de stat pe care Rusia o plănuia în Moldova: „Suntem alături de poporul moldovenesc”

Casa Albă, despre lovitura de stat pe care Rusia o plănuia în Moldova: „Suntem alături de poporul moldovenesc”
Sursă foto: Hepta - DPA Images / Lisa Ferdinando

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a transmis că rapoartele despre un complot rusesc de a răsturna guvernul Republicii Moldova sunt „profund îngrijorătoare”, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Complotul de răsturnare a guvernului de la Chişinău „profund îngrijorător”

Potrivit acestuia, presupusul complot nu a fost confirmat din surse independente, însă „cu siguranţă nu este în afara limitelor comportamentului rus şi suntem absolut alături de guvernul şi poporul moldovenesc”.

Președinta Republicii Moldova a anunțat luni că Federația Rusă are în desfășurare un plan de acțiuni pentru a înlătura actuala putere de la Chișinău.

În operațiune ar urma să fie implicate forțe interne asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, dar și cetățeni din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru, conform declarațiilor Maiei Sandu.

De asemenea, aceasta a precizat că documente primite de la Ucraina, al cărei preşedinte, Volodimir Zelenski, a denunţat săptămâna trecută la Bruxelles un plan rusesc de destabilizare a Republicii Moldova, „indică locaţiile şi aspectele logistice ale organizării acestei activităţi subversive”.

Sandu a atenţionat că forţe din afara Republicii Moldova urmăresc schimbarea puterii de la Chişinău prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, iar în realizarea planului lor, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale precum formațiunea Șor, pe unii veterani și persoane cu legătură cu Plahotniuc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`