Casa Albă a anunțat că Joe Biden a fost operat de cancer în luna februarie

Casa Albă a anunțat că Joe Biden a fost operat de cancer în luna februarie
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski/Fotonews

Casa Albă a anunțat că președintele american Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală în luna februarie, pentru a-i fi îndepărtată o leziune minoră a pielii, de natură canceroasă, potrivit informațiilor furnizate de medicul său.

Acesta a transmis că „tot ţesutul canceros a fost îndepărtat cu succes”, transmite AFP.

Joe Biden a fost operat în luna februarie

Medicul Kevin O’Connor a publicat informațiile într-un raport la Casa Albă, precizând că natura leziunii canceroase, detectată şi îndepărtată în timpul examinării medicale de rutină a preşedintelui SUA, din 16 februarie, „nu tinde să se răspândească sau să provoace metastaze”, adăugând faptul că acestuia nu mai trebuie să i se administreze un tratament suplimentar.

„Acestea au, totuși, potențialul de a crește în dimensiune, ceea ce duce la o problemă mai semnificativă, precum și la provocări crescute când se încearcă îndepărtarea chirurgicală”, a adăugat medicul său.

Biopsia a confirmat că preşedintele a avut un carcinom bazocelular, diferit de formele mai grave de cancer de piele. Biden va continua însă să fie monitorizat dermatologic și în perioada următoare, chiar dacă medicii l-au declarat apt de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`