Cartierele Bucureștiului: Militari, devenit parte a Capitalei din 1950, denumit după zona de instrucție militară, locuită de subofițeri, sergenți și soldați (VIDEO)

Publicat: 26 01. 2018, 11:41

Material realizat prin Programul Cultural București –Centenarcu sprijinulPrimăriei Municipiului Bucureștiprin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Cartierul Militari, aflat în Sectorul 6, se învecinează la nord cu Chiajna și cartierul Crângași, la est cu Cotroceni, la sud cu Drumul Taberei și la vest cu șoseaua de centură a orașului.

Nu cu mult timp în urmă cartierul bucureștean era o zonă rurală și se numea comuna Militari.

Numele îi vine de la zona de instrucție militară, locuită de subofițeri, sergenți și soldați.

Cartierele Bucureștiului: Militari, devenit parte a Capitalei din 1950, denumit după zona de instrucție militară, locuită de subofițeri, sergenți și soldați

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Din punct de vedere administrativ, zona face parte din din orașul București începând cu 1950, ulterior ridicându-se aici cartierul de blocuri.

Accesul la toate mijloacele de transport reprezintă un punct forte al cartierului. De aceea Militari este un cartier preferat de populația activă.

Peronul stației de metrou Politehnica este pavat cu marmură roșie extrasă din Munții Gilău. Conține fosile de scoici, moluște, corali sau alge care datează din cretacicul superior.

Aici sunt și multe instituții de învățământ, cea mai importantă fiind Universitatea Politehnică.

Cartierul Militari are, de asemenea, tradiție în industria aeronautică.

În cartierul Militari se află cel mai mare lac al Bucureștiului, Lacul Morii.

Un alt loc interesant este pensinsula artificială de pe Lacul Morii, un spațiu menit pentru recreere.

Material realizat prin Programul Cultural București –Centenarcu sprijinulPrimăriei Municipiului Bucureștiprin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic