Care sunt ministerele la care PNL nu va renunța într-o posibilă coaliție cu USR-PLUS. Rareș Bogdan: „Sunt cele aflate într-un parteneriat cu președintele Iohannis”

Care sunt ministerele la care PNL nu va renunța într-o posibilă coaliție cu USR-PLUS. Rareș Bogdan: Sunt cele aflate într-un parteneriat cu președintele Iohannis
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat duminică, după închiderea urnelor din țară că diferența dintre PNL și PSD va fi de 3% după numărarea voturilor din diaspora, în favoarea liberalilor.

Rareș Bogdan a precizat la Digi 24 că PNL va sări de 31% și se va duce spre 32%, având în vedere că 300.000 de români au votat în diaspora și că votul continuă în Marea Britania, în SUA sau în Canada.

Acesta este optimist că 70% din opțiunile românilor din diaspora au votat pentru PNL, în timp ce PD ar fi opținut doar 10.000 de voturi. Rareș Bogdan estimează că PNL este urmat la votul din diaspora de PMP și de AUR.

Întrebat despre negocierile cu USR-PLUS Rareș Bogdan a răspuns că PNL va avea “în primul rând un parteneriat asumat cu președintele Iohannis”.

“Nu cred că Dacian cioloș și Dan Barna se vor opune unei contrucții serioase pentru modernizarea României. România are nevoie de proiecte serioase”.

În ceea ce privește perspectiva împărțirii ministerelor într-un viitor guvern de coaliție PNL-USR PLUS, Rareș Bogdan a sugerat care sunt ministerele la care liberalii nu vor fi dispuși să renunțe: Ministerul Apărării, Ministerul de Externe care “sunt ministerele care se afla într-un parteneriat cu președintele”.

De asemenea pentru PNL ar fi esențiale și Ministerul Justiției, al Finanțelor și al Dezvoltării, luând în calcul numărul de primari și de aleși locali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot