Care mai este starea lui Donald Trump, președintele SUA infectat cu noul coronavirus

Care mai este starea lui Donald Trump, președintele SUA infectat cu noul coronavirus
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stefani Reynolds

Preşedintele Donald Trump a fost diagnosticat cuCovid-19la sfârșitul săptămânii trecute șia petrecut trei zile la spital. Potrivit zvonurilor apărute în presa americană,aceasta ar fi dezvoltat simptome severe în primele zile, inclusiv febră și scăderi ale niveluluide oxigen din sânge. Casa Albă nu a emis până acum informații oficiale cu privire la starea sa din primele zile, însă luni, Trump s-a întors la Casa Albă, încă vizibil afectat deCovid-19, deși a încercat să acrediteze ideea conform căreia starea sa este foarte bună, mai ales după tratamentul Regeneron cu anticorpi.

Preşedintele Trump nu mai prezintă simptome de COVID-19

Donald Trump nu mai prezintă simptome ale bolii COVID -19 la o zi de la revenirea sa la Casa Albă, după trei zile de spitalizare, a anunţat marţi medicul său.

“A avut o primă noapte odihnitoare acasă, iar astăzi nu prezintă niciun simptom. Starea lui generală este foarte bună”, a declarat dr. Sean Conley, potrivit unui comunicat.

„Mă simt grozav!”, le-a spus Donald Trump celor câteva sute de susținători veniți pe peluza Casei Albe să-l vadă în carne și oase la nouă zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Președintele, încă infectat cu coronavirus, li s-a adresat de la balcon, acolo de unde și-a dat jos masca, ostentativ.

Preşedintele a dat de veste, pe Twitter, că se simte de minune. Atransmis un mesaj aproape mesianic către populaţia unei ţări cu 7.700.000 de cazuri de infectare şi peste 215.000 de decese din cauza coronavirusului. Cu alte cuvinte: “Eu am biruit virusul, puteţi şi voi!”

„Nu lăsați virusul să vă domine. Nu vă temeți de el”

Donald Trump a susţinut anterior că COVID-19 este la fel de letal ca gripa, deşi experţii susţin că noul coronavirus este mult mai letal.

„Nu lăsaţi virusul să vă domine. Nu vă temeţi de el. O să îl învingeţi. Avem cel mai bun echipament medical. Avem cele mai bune medicamente, toate dezvoltate recent. M-am simţit minunat, mai bine decât m-am simţit de multă vreme încoace, mai bine ca acum 20 de ani”.

În acelaşi timp, preşedintele a susţinut că ştiinţa şi medicina vor “eradica virusul chinezesc”.

„Vom scăpa de el peste tot în lume. Vedem recidive majore în Europa, în Canada, un mare focar în Canada, ați văzut chiar azi, și în alte locuri. Dar o să dispară. Vor contribui la asta vaccinurile. Vor ajuta și terapiile”, i-a asigurat Trump pe susținătorii veniți la Casa Albă pentru a-l vedea în carne și oase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`