Care e motivul pentru care prințul William s-a întâlnit cu Bill Gates la Londra săptămâna aceasta

Care e motivul pentru care prințul William s-a întâlnit cu Bill Gates la Londra săptămâna aceasta

Pe 27 iunie, Prințul de Wales a vorbit la summit-ul Breakthrough Energy, un eveniment care a reunit lideri din tehnologie, politică, știință, mediul academic și afaceri pentru a colabora la soluții inovatoare pentru climă.

Prințul William și Bill Gates s-au mai întâlnit la evenimente ecologice

Prințul William, în vârstă de 42 de ani, a evidențiat inovațiile ecologice prin intermediul premiului Earthshot. Inspirat de misiunea Moonshot a președintelui John F. Kennedy de a ateriza pe Lună, Prințul William a lansat Premiul Earthshot în octombrie 2020 pentru a stimula schimbarea mediului și a ajuta la recuperarea planetei în următorul deceniu.

În fiecare an, până în 2030, câștigătorii din cele cinci categorii primesc 1,2 milioane de dolari fiecare pentru a ajuta la extinderea inovațiilor lor, pe lângă oportunitățile de a crea rețele în cadrul comunității Earthshot, potrivit People.

Moștenitorul tronului britanic s-a întâlnit, de asemenea, cu fostul CEO Microsoft, Bill Gates, pentru a vizita Innovation Showcase, care afișează unele dintre cele mai importante soluții climatice aflate în dezvoltare în întreaga lume.

Finalistul premiului Earthshot Circ, o companie cu sediul în SUA care a creat o soluție inovatoare pentru a permite reciclarea țesăturilor, a făcut parte din prezentare.

Gates, în vârstă de 68 de ani, a participat anterior la summitul pentru inovație Earthshot Prize în septembrie 2023 și s-a mai întâlnit cu Prințul William la summitul climatic din 2021 de la Glasgow.

În discurs, prințul William a spus: „Mulțumesc lui Bill Gates și Breakthrough Energy pentru că au reunit toți acești investitori, filantropi și inovatori de mediu și pentru că m-au invitat să mă alătur astăzi. Pentru mine, o mare parte a acestei săptămâni este despre celebrare.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`