Cântărețul The Weeknd a donat două milioane de dolari pentru a furniza alimente în Fâșia Gaza

Cântărețul The Weeknd a donat două milioane de dolari pentru a furniza alimente în Fâșia Gaza
Sursa foto: Facebook / The Weeknd

Cântărețul The Weeknd a donat două milioane de dolari din fondul său umanitar XO în efortul de a oferi 18 milioane de pâini pentru a ajuta familiile din Fâșia Gaza, informează Variety.

Două milioane de dolari, donate de The Weeknd pentru furnizarea de alimente în Fâșia Gaza

Donația a fost făcută în tandem cu Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM), care urmează să furnizeze 1.500 de tone de făină de grâu pentru a hrăni 157.000 de palestinieni.

În decembrie 2023, The Weeknd a mai donat 2,5 milioane de dolari. Finanțarea a ajutat la furnizarea a 820 de tone metrice de pachete de alimente pentru a hrăni 173.000 de palestinieni timp de două săptămâni. Cântărețul a făcut apel la fanii săi să ofere donații pentru cei care au nevoie în Fâșia Gaza.

Această veste vine după donațiile făcute de cântăreț. În ianuarie, a făcut o donație organizației School on Wheels din Los Angeles pentru a sprijini peste 1.000 de elevi care se confruntă cu lipsa de adăpost. De asemenea, în ultimii ani, el a donat milioane de dolari unor organizații caritabile, printre care Etiopia, Liban, ajutorarea Covidiei și multe altele.

„În condițiile în care foametea se apropie în Gaza, sprijinul generos al lui The Weeknd va oferi un ajutor vital pentru mii de familii palestiniene care se luptă zilnic cu foamea. Suntem extrem de recunoscători pentru contribuția și compasiunea lui Abel și pentru sprijinul său neclintit pentru PAM și pentru poporul palestinian”, a declarat Corinne Fleischer, directorul PAM pentru regiunea Orientului Mijlociu, Africii de Nord și Europei de Est.

„Foametea este o problemă creată de oameni și, ca atare, poate fi rezolvată. Avem suficientă hrană în această lume pentru a hrăni pe toată lumea; tot ceea ce avem nevoie este finanțarea și accesul sigur pentru a face acest lucru să se întâmple. Datorită desemnării lui Abel, familiile și copiii vor primi hrana de care au nevoie cu disperare”, a declarat Barron Segar, președinte și CEO al World Food Program SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`