Canicula face ravagii în Turcia. Autoritățile au anunțat primele incendii forestiere majore ale sezonului

Canicula face ravagii în Turcia. Autoritățile au anunțat primele incendii forestiere majore ale sezonului
Foto. Pixabay

Canicula face ravagii în Turcia și Grecia. Un val neobișnuit de căldură pentru data din calendar a lovit cele două țări, iar Turcia a raportat deja primele incendii forestiere majore ale sezonului, informează DPA, potrivit Agerpres.

Incendii de vegetație în Turcia, din cauza temperaturilor extreme

Ministrul Pădurilor, Ibrahim Yumakli, a declarat că cinci incendii au izbucnit miercuri, iar două dintre acestea au fost aduse sub control până la sfârşitul după-amiezii.

Incendiile forestiere din provinciile Istanbul şi Izmir sunt ţinute sub control, însă alte incendii continuă să ardă în vestul ţării şi pe coasta Mării Negre.

La faţa locului au fost mobilizate numeroase aeronave şi elicoptere pentru stingerea incendiilor.

Mase de aer cald din Africa de Nord vor continua să provoace temperaturi de peste 45 de grade Celsius pe alocuri în Grecia şi Turcia cel puţin până vineri. Canicula va continua până în acest weekend.

Atenționare de călătorie pentru românii din Grecia. MAE: Risc crescut de incendii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că în contextul temperaturilor foarte ridicate, există un risc crescut de incendii, în mai multe regiuni din Grecia.

Potrivit MAE, Serviciul Naţional de Meteorologie din Grecia a emis un buletin meteorologic conform căruia, în intervalul 11-14 iunie, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

„Ministerul Protecţiei Civile şi Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menţionată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală – zonele Viotia, Fthiotida şi Fokida”, a transmis MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`