Când vor ajunge primele camioane cu ajutor în Gaza / Joe Biden: „Am primit promisiunea israelienilor și a președintelui egiptean că…”

Când vor ajunge primele camioane cu ajutor în Gaza / Joe Biden: „Am primit promisiunea israelienilor și a președintelui egiptean că...”
Foto: Hepta - Abaca Press / Ting Shen

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 20 octombrie, că „primele 20 de camioane” cu ajutor umanitar vor ajunge în Gaza „în următoarele 24 până la 48 de ore”, relatează Agerpres, care citează AFP.

Camioanele cu ajutoare umanitare vor ajunge în Gaza în 24-48 de ore

„Am primit promisiunea israelienilor şi a preşedintelui egiptean că această trecere va fi deschisă. Drumul a trebuit să fie reparat, era în stare foarte proastă. Cred că în următoarele 24 până la 48 de ore primele 20 de camioane vor trece graniţa”, a declarat președintele Joe Biden, în cadrul unei reuniuni SUA – Uniunea Europeană (UE).

După două săptămâni de la declanșarea războiului dintre Israel și Hamas, care a pornit în urma unui atac sângeros fără precedent al Hamas, ONU a estimat că în jur de 2,4 milioane de locuitori din Gaza sunt în pragul „catastrofei”, pentru că Israel a refuzat accesul la apă, electricitate și combustibil.

Luni, 16 octombrie, UE a anunțat că va lansa o operațiune militară pe un culoar aerian, pentru a transporta provizii organizațiilor caritabile aflate în Fâșia Gaza.

„Primele două zboruri vor avea loc săptămâna aceasta, transportând mărfuri umanitare de la UNICEF, inclusiv articole de adăpost, medicamente și truse de igienă”, se arată într-un comunicat al UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie