Cancelarul german Olaf Scholz a participat la o petrecere unde s-a consumat „drogul violului”

Cancelarul german Olaf Scholz a participat la o petrecere unde s-a consumat drogul violului
Cancelarul german Olaf Scholz a participat la o petrecere unde s-a consumat "drogul violului"

Cel puţin nouă femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat german, în prezenţa cancelarului Olaf Scholz, au primit drogul violului. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al partidului.

Petrecerea membrilor SPD a avut loc miercuri, într-o locație aflată în apropiere de sediul cancelariei. Aproximativ 1000 de persoane au fost invitate, fiind vorba despre o tradiție locală anuală de a serba înainte de vacanța de vară a parlamentarilor. Printre invitați fiind și cancelarul Olaf Scholz, dar și alți colaboratori de-ai săi și deputați.

Poliția din Berlin a anunțat că a început ancheta după ce o femeie de 21 de ani a depus o plângere în urma „petrecerii de vară a unui partid politic”, scrie thestraitstime.com.

Katja Mast, reprezentant SPD, a rugat toate victimele să depună plângere penală.

Până acum, nouă femei au depus deja plângere, însă purtătorul de cuvânt al SPD spune că ar putea fi vorba despre și mai multe victime ale „drogului violului”.

Numărul celor afectate ar putea să fie mult mai mare, în condițiile în care cei care consumă combinația de substanțe rămân cu foarte puţine amintiri din perioada în care efectul psihotrop se instalează.

Într-un mesaj adresat participanților la această serbare de vară, care s-a desfășurat miercuri seara în apropiere de sediul cancelariei, SPD a denunțat „un act monstruos care a fost semnalat imediat de noi înşine poliţiei Bundestagului”.

„Drogul violului” reprezintă o combinație de substanţe psihotrope plasată, de regulă, în paharul victimei, care provoacă stări de rău și de semi-conștiență, pentru ca apoi făptuitorul să abuzeze de aceasta prin violenţă sau agresiune sexuală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`