Cancelarul austriac Karl Nehammer, pregătit să găzduiască negocieri de pace între Rusia și Ucraina

Cancelarul austriac Karl Nehammer, pregătit să găzduiască negocieri de pace între Rusia și Ucraina
Sursa Foto: Hepta

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că țara sa este pregătită să găzduiască negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Această declarație a fost făcută într-o postare pe rețeaua socială X, citată de site-ul independent rusesc Meduza.

Austria susține o pace justă și durabilă

„Luăm notă de declarațiile președintelui rus despre pregătirea sa pentru negocieri de pace cu Ucraina. Orice negocieri trebuie să aibă loc fără condiții prealabile și în persoană. Austria, unde se află sediul OSCE, va fi pregătită să susțină o pace justă și durabilă bazată pe dreptul internațional și să servească drept loc pentru negocieri”, a scris Nehammer pe rețeaua de socializare X, potrivit Libertatea.


Pe 5 septembrie, vorbind la o ședință plenară a Forumului Economic de Est, președintele rus Vladimir Putin a spus că Moscova nu a refuzat niciodată negocierile cu Kievul, dar acestea nu ar trebui să aibă loc pe baza „unelor revendicări efemere”.

„Suntem gata să negociem cu ei? Nu am renunțat niciodată la asta. Dar nu pe baza unor cereri efemere, ci pe baza acelor documente care au fost convenite și parafate efectiv la Istanbul”, a spus Putin.

Pe 12 august, pe fundalul ofensivei Forțelor Armate ucrainene în regiunea Kursk, președintele rus a spus că nu se poate vorbi de vreo negociere cu Ucraina.

La mijlocul lunii iunie, Vladimir Putin, vorbind cu conducerea Ministerului rus de Externe, a declarat că Rusia este pregătită să oprească ostilitățile din Ucraina dacă sunt îndeplinite mai multe condiții.

Printre acestea: Ucraina trebuie să înceapă o retragere completă a trupelor de pe teritoriul regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojia și, de asemenea, să declare oficial abandonarea planurilor de aderare la NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit condițiile lui Putin pentru încetarea ostilităților și începerea negocierilor de pace „un ultimatum în care nu se poate avea încredere”. Kievul insistă că negocierile trebuie conduse pe baza „formulei de pace” propusă de Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`