Canalul de Telegram VChK-OGPU afirmă că persoana de încredere a lui Evgheni Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit în Rusia

Canalul de Telegram VChK-OGPU afirmă că persoana de încredere a lui Evgheni Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit în Rusia
Foto: Captura video

Canalul Telegram VChK-OGPU relatează că în avionul care s-a prăbușit în regiunea Tver se presupune că se afla Dmitri Utkin, cunoscut ca fiind apropiatul lui Evgheni Prigojin și considerat comandantul grupării de mercenari Wagner.

Dmitri Utkin s-ar fi aflat și el la bordul avionului

Potrivit raportului publicat de Wall Street Journal, persoanele prezente la locul accidentului susțin că au observat o rachetă care a fost lansată de la sol în direcția avionului. Este important de menționat că aceste declarații sunt în legătură cu incidentul în care a fost implicat avionul în care se afla Evgueni Prigojin, în urma căruia acesta a călătorit între Belarus, Moscova și Sankt Petersburg după evenimentele legate de revolta Wagner. Conform informațiilor furnizate de grupul de monitorizare Belarusian Gayun”, Evgueni Prigojin a utilizat personal avionul cu numărul menționat, scrie Ziare.com.

La finele lunii iunie, activiștii din Belarus au monitorizat un avion de afaceri pe măsură ce acesta decola de pe aerodromul militar Maciulișci din apropierea Minskului și se îndrepta către Rusia. O a doua aeronavă privată cu numărul RA-02748, proprietate a lui Prigojin, a survolat Moscova după incident, conform informațiilor din Grey Zone. În jurul orei 21.00, avionul a aterizat pe Aeroportul Vnukovo.

Aeronava s-a prăbușit la 50 de kilometri distanță de reședința lui Putin

La doar 50 de kilometri distanță de reședința președintelui rus Vladimir Putin din Valdai, a avut loc prăbușirea avionului aparținând lui Prigojin. Chiar în urma acestui incident, Vladimir Putin a luat parte la un eveniment festiv pentru a marca 80 de ani de la Bătălia de la Kursk. În cadrul acestei ceremonii, președintele Putin a decernat titlul de Erou al Rusiei unor militari distinși. Este demn de menționat că anterior, Vladimir Putin a conferit același titlu lui Evgheni Prigojin, conform informațiilor furnizate de jurnalista rusă Farida Rustamova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`